menu
Tuinadvies

https://ftp.tuinadvies.nl   /    zaterdag 5 oktober 2024

Hoe je zelf heerlijke ijsjes maakt

Bananenijs makenDe afgelopen dagen hebben we genoten van heerlijk zomerse temperaturen! Hopelijk blijft de zon nog even stralen, maar vergeet niet om nu en dan ook wat verkoeling te zoeken.

En wat is er beter dan een verfrissend ijsje in de zomer. Kinderen zijn er dol op, en samen fruitijsjes maken is een leuk en gezond idee! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en geen ingewikkelde ijsmachine. Dus waar wacht je nog op? Tijd voor een ijsjesfeest!

Hoe maak je zelf ijsjes?

Bij het maken van natuurlijke ijsjes speelt de banaan de hoofdrol, vooral een overrijpe banaan die niemand meer wil eten. Bananen geven een heerlijke zoete smaak en een romige textuur, net als roomijs.

Tip: vries de bananen zonder schil in hun geheel in, maar leg ze niet tegen elkaar aan voordat ze bevroren zijn, anders kleven ze aan elkaar.

Het enige wat je verder nodig hebt is een goede blender en wat smaakmakers zoals cacao, bosbessen, mango, kiwi, aardbeien, avocado, of zelfs stukjes chocolade, noten of kokosrasp.

Extra smaakbommen zoals kaneel, gemberpoeder of vanillepoeder zijn ook heerlijk. Voor ieder wat wils! Reken per persoon op één banaan. Zodra de bananen uit de diepvries komen, kun je ze gemakkelijk in stukjes breken of snijden. Doe de stukjes in de blender en voeg het overige fruit of de kruiden toe, samen met een beetje vruchtensap of kokosmelk. Mix alles goed door elkaar gedurende ongeveer drie minuten. Zelfs alleen banaan is al heerlijk!

Na het mixen krijg je een romige massa die je meteen kunt opeten. Dit soort ijs is niet geschikt om opnieuw in te vriezen, dus maak het niet te lang van tevoren.

Fruitijsjes maken

Werk met vormpjes

Een andere leuke manier is om ijsvormpjes te gebruiken. Snijd je fruit in stukjes en doe ze in de vormpjes. Prik er een ijsstokje in en vul verder aan met vruchtensap, zoals versgeperste sinaasappel, citroen, appel of ananas. Vers sap is nog beter!

Zet de vormpjes in de vriezer en dan is het wachten geblazen tot ze bevroren zijn. Dat geduld opbrengen is misschien het lastigste deel!

Probeer ook eens kiwi met een laagje chocolade. De combinaties zijn eindeloos en altijd lekker. En omdat alle ingrediënten natuurlijk zijn, kun je zonder zorgen genieten!

Zin in een ijsje?

#4798Inge

Auteur: Inge
Redactie Tuinadvies

Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).