Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Toevallig heb ik de rabarber gister geoogst en hij zit al in de diepvries op 1 portie na. Die wordt meteen opgegeten. Na 21 juni kun je beter niet meer oogsten, want de plant moet zich weer kunnen herstellen voor de oogst van volgend jaar en er wordt beweerd, dat dan het oxaalzuurgehalte te hoog wordt. (Zelf geloof ik dat niet)
ik ook, lèkker!!! Ik oogst hem zolang er stekken aankomen! 'k Heb maar éne plant staan!! Je merkt meteen wel als de stengels tè droog en vezelig worden.
Niks 'schaam' suldrun, er is zovéél dat ík nog nooit proefde!!
eigenlijk een beetje van alles!! rabarbercake - rabarbertaart - rabarbermoes - rabarber+andere vrucht=confituur Het is eigenlijk een héél veelzijdige plant. Hier rechts bovenaan heb je een 'zoeken' - functie...typ daar eens ' rabarber ' in. Dat staat daar vol met lekkere recepten en bereidingen. Het makkelijke ervan is dat je het lichtjes kan stoven met wat suiker en dan (afgekoeld) in de freezer bewaren tot je wat nodig hebt. Denk er wel aan het in porties in te vriezen, anders heb je meteen zo'n grote klompen om te gebruiken hé!