menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Wanneer rabarber oogsten

Ga naar meest recente reactie

suldrun

Suldrun

hai

ik heb mega veel rabarber staan en vroeg me af wanneer dit geoogst kan worden, vorig jaar heb ik ze namelijk niet geoogst.

bedankt alvast
vrijdag 8 mei 2009 - 08:08
tonny76

Tonny76

Ik zou zeggen : go for it.

De eerste oogst is steeds de beste, de lekkerste. Allez, dat is toch wat ik mijn grootvader steeds heb horen vertellen.

Ge kunt direct aan de slag met confituurpotjes en dergelijke...

Groetjes

Tonny
vrijdag 8 mei 2009 - 08:19
JovanDreumel

JovanDreumel

Toevallig heb ik de rabarber gister geoogst en hij zit al in de diepvries op 1 portie na. Die wordt meteen opgegeten. Na 21 juni kun je beter niet meer oogsten, want de plant moet zich weer kunnen herstellen voor de oogst van volgend jaar en er wordt beweerd, dat dan het oxaalzuurgehalte te hoog wordt. (Zelf geloof ik dat niet)
vrijdag 8 mei 2009 - 08:52
miriam

Miriam

van als hij op een oogstbaar formaat is.
heb hier ook al rabarber gegeten
vrijdag 8 mei 2009 - 11:28
Matabish

Matabish

ik ook, lèkker!!! Ik oogst hem zolang er stekken aankomen!
'k Heb maar éne plant staan!! Je merkt meteen wel als de stengels tè droog en vezelig worden.
vrijdag 8 mei 2009 - 16:48
suldrun

Suldrun

ik ga zondag direct aan de pluk

Wat kan ik zoal met rabarber maken, ik heb het slechts 1 keer in mijn leven gegeten ( schaam schaam)

vrijdag 8 mei 2009 - 19:32
Matabish

Matabish

Niks 'schaam' suldrun, er is zovéél dat ík nog nooit proefde!!

eigenlijk een beetje van alles!!
rabarbercake - rabarbertaart - rabarbermoes - rabarber+andere vrucht=confituur
Het is eigenlijk een héél veelzijdige plant.
Hier rechts bovenaan heb je een 'zoeken' - functie...typ daar eens ' rabarber ' in.
Dat staat daar vol met lekkere recepten en bereidingen.
Het makkelijke ervan is dat je het lichtjes kan stoven met wat suiker en dan (afgekoeld) in de freezer bewaren tot je wat nodig hebt.
Denk er wel aan het in porties in te vriezen, anders heb je meteen zo'n grote klompen om te gebruiken hé!

Groetjes, Matabish.
vrijdag 8 mei 2009 - 19:42
suldrun

Suldrun

staat inderdaad veel lekkers bedankt voor de tip
vrijdag 8 mei 2009 - 20:26
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).