Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Vrienden van ons leggen ze op op azijn in dunne schijfjes gesneden. Ook omdat ze te veel komkommers ineens rijp hebben. Ik vind dit niet lekker, maar zij wel. Mss het proberen eens waard
en Gehenna, recept a.u.b van de komkommersoep....lijkt me erg lekker als het goed warm is... en het invriezen.. hoe doe je dat? en hoe gebruik je de komkommer na die tijd??
Rita, als je komkommersoep maakt met komkommers van eigen kweek, ben je wel best om de zaden eruit te halen. Ik heb al ondervonden als ik ze ook gebruik in de soep dat de soep dan een brakke smaak krijgt de dag nadien. Bij gekochte komkommers gebruik ik de zaadjes wel maar die zijn dan ook meestel veel kleiner en dunner of bij de zelfgekweekte komkommers.
Gehenna, ik heb het in elk geval ondervonden... Niemand van ons gezin vond de soep, gemaakt van komkommers uit de tuin met pitten erin gemixt, de dag na bereiding nog lekker. Ik vermoed dat die pitten de oorzaak waren.... In elk geval zijn pitten van een gekweekte komkommer veel groter of hetgeen in een winkelkomkommer zit.