Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik ga dit weekend mijn schorseneren oogsten
heb al op verschillende sites gelezen dat het niet goed te kuisen is
als ze geschild zijn best in een pot met water en citroen leggen of azijn
maar ik zou ze willen bewaren in de diepvriezer
moet ik ze dan koken enkele minuten?
zo gelijk wortelen enzo?
Volgens mij is het niet gebruikelijk dat je schorseneren oogst om in de diepvries te bewaren.
Hier blijven ze in de tuin staan en wordt er maar geoogst wat we nodig hebben.
Ik denk trouwens dat ze nog altijd groeipotentieel hebben.
Bij vriestemperaturen worden ze wel afgedekt met bladeren zodat er bij aanhoudende vorst nog altijd kan geoogst worden.
Het schoonmaken is inderdaad een vuil karweitje, maar met een dunschiller en handschoenen kan dat euvel ook vermeden worden. Eventueel kan je ze onder water houden als je ze schilt, dan zijnde handschoenen overbodig.
Wat verkleuren na het schillen betreft kan ik me niet uitspreken. Hier gaan ze na het schillen en spoelen direct in de pot.
dan zullen we ze direct allemaal moeten opeten
want ze moeten echt wel uit
we gaan onze tuin herinrichten en spijtig genoeg
hebben we er niet aan gedacht bij het zaaien
rooien, in bak met redelijk droog zand neerleggen en onder het zand leggen..
bak niet te warm weg zetten. of te wel best buiten onder afdakje of met plastic erover zorg dan wel voor verluchting..
(zelfde methode kan voor winterwortelen, rode bieten gebruikt worden)
en je kunt er bij blijven komen ook al ligt er een meter sneeuw of als de grond bevroren is.
en schoonmaken.. bij het rooien ervoor zorgen dat er een stukje loof aan blijft zitten.
met een borstelje over de wortel vegen.. meeste zand is er dan af..
neem een dunschiller, houdt de schorseneer vast bij het loof en snijdt vanaf boven met de dunschiller naar beneden.. werkt hier perfect geen smerige handen enzo.
direct na het schoonmaken de wortels in een bakje met water en azijn en een beetje meel leggen.. dan verkleuren ze niet..
mijn zus wast de schorseneren en kookt ze in de schil,daarna pelt ze die gelijk ge aardappels na het koken pelt(wel dikkere pel dan aardappelen)...
zelf nog nooit zo gedaan..
vree makkelijk zegt ze,want na het koken word er niksmeer vuil door de schil....
zelf schil ik ze direct in en pot met water en azijn...
is weeral een tijdje geleden dat ik ze gemaakt heb(kreeg ze vroeger altijd van de buurman,maar nu we verhuisd zijn....)
Ik kook ze gewoon in water met wat zout gaar, doe ze dan in een potje met wat van het kookvocht erbij zodat als je ze klaarmaakt van het kooknat een lekker wit sausje kan maken.