Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik wacht al jaren op een bloem in mijn rabarber, helaas lukt me dat niet Ik heb het ooit gezien in een tuin bij iemand anders. Dus mijn vraag, Waarom verwijderen? en waarom krijg ik geen bloemen in mijn plant?
Rabarber bloeit als het in moeilijkheden is. Bijvoorbeeld na het verplanten. Of als er bijna geen voeding meer is. Mijn rabarber die fors bemest wordt, bloeit al jaren niet meer.
Oke, Bedankt voor de uitleg, nu weet ik waarom die van mij niet bloeit, hij staat in een bloemenborder, dus krijgt voedingsstoffen, dus ik zal er nooit een bloem in krijgen, jammer
Wat 'materiaal' bij elkaar gesprokkeld omtrent de eetbaarheid van rabarberbloemen.
1 - I have heard / read tantalizing bits about rhubarb flowerpouches ( before the flowers open ) are supposed to be a delicacy. - deep fried in tempura batter, or boiled and served 'au gratin' with cream sauce. 2 - die kann man sehr gut essen, Rezepte wirst du sicherlich kaum finden! Gedämpft oder als Tempura sind die klasse! 3 - Autre info : les fleurs de rhubarbe sont comestibles. Lorsqu'elles sont encore au stade de grosses grappes non éclatées on peut en faire des beignets ou bien les cuisiner en béchamel comme du chou-fleur ! 4 - De nog ongeopende knoppen van de rabarberbloemen zijn een verrassend lekkere groente. Veel minder zuur dan de stengels die we normaal eten. De smaak heeft iets weg van bloemkool, met een zuurtje die ze een beetje frisheid geeft. Kort koken of even roerbakken, wel het vliesje verwijderen.
Wat schets mijn verbazing. Ik kom vanmiddag bij mijn volkstuin waar mijn rabarber staat. En wat denk je. Een bloemknop in mijn rabarber. Natuurlijk er direct uitgesneden. Dus Corrielat houdt moed. Het kan altijd voorkomen.