Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik wou juist beginnen met mijn bakken knoflook te verzorgen en ze een laatste keer bij te mesten voor de oogst die ik verwacht te doen in de loop van de volgende maand(en).
Blijkbaar mag ik de knoflook verder laten doen en kan ik de bolletjes nog oogsten. Toch nog eventjes volgende vragen:
1. Verwijder ik het aangetaste blad, of laat ik het gewoon zitten? en 2. Er staat in dat overbemesting een oorzaak van roest kan zijn. Nu wilde ik dus juist mijn knof wat voedsel geven. Zal ik dat dan maar laten?
P.S. De knof staat in bakken samen met aardbeien (gewone en Alpenaardbeien). Die lijken niet aangetast, en de plantjes hebben mooi grote bladeren en ook vele mooie vruchten, waarvan de eerste al aan het rijp worden zijn.
ik heb dit ook op mijn look, vrijwel ieder jaar , en ik laat het gewoon zitten. De lookbolletjes zijn niet aangetast en ik kan ze zeer lang bewaren (langer dan de gekochte).