Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik woon op een appartement en heb dus slechts een terrasje ter beschikking. Toch wil ik per sé groentjes en kruiden zélf kweken, die zijn altijd zoveel lekkerder dan van de winkel!
Ik heb nu gezaaid in kleine bakjes die nog binnen staan:
De bedoeling is die dingen over te planten in "grotere" bakken als ze mooi schieten. Mijn vragen daarbij:
- moeten die wortels in een diepe pot of kan de standaard langwerpige bloembak ook?
- 't zelfde voor de veldsla, rucola & radijzen? En hoeveel afstand houd ik dan? Of zet ik die beter in aparte ronde potjes en hoe diep moeten die zijn?
En: wat kan ik nog houden in bakken? Paprika? Komkommer?
Btw, ik heb hier in de voormiddag zon, in de namiddag schaduw (lavendel sterft hier meteen, kerstomaten deden het goed).
radijs en wortels houden er niet van om verplant te worden, beter direct op de plek zaaien. wortels hebben een diepe baknodig. wil je toch wortels in een ondiepe bak zaai dan parijse worteltjes
Wat je opsomt, lijkt mij allemaal goed doenbaar om in potten te zetten. De worteltjes hoef je niet binnen voor te zaaien. Die kunnen goed tegen de kou, en mag je onmiddellijk in hun definitieve pot buiten zaaien.
Tomaatjes en pepers kun je best binnen voorzaaien bij een temperatuur tussen de 20 en de 25°C. Van zodra ze gekiemd zijn, mag je ze wat minder warm zetten. Een graad of 16 is dan dik in orde, totdat ze na IJsheiligen permanent buiten mogen. Zet je basilicum bij je tomaatjes. Het zijn goede buren; ik lees dat de smaak van de tomaten er nog meer op verbetert.