Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Beste vrienden,
heeft er iemand een idee waarom mijn witloof open groeit?
Ik doe hetzelfde als elk jaar:
wortels uitsteken
enkele dagen laten rusten
loof afsnijden ongeveer 2 a 3 cm boven de wortel
planten in emmer in grond en even bevochtigen
laten groeien het in donker
Ik zou het op prijs stellen enkele tips te krijgen
wachtend op antwoordjes
Kamiel
Op het eerste gezicht zijn de wortels niet 'rijp' geweest met enkele dagen rust is dat niet voldoende.
Mag best ook 10 dagen zijn.
De wortels zijn ook aan de dunne kant geweest ,dan krijg je dit ook en natuurlijk speelt ook de temperatuur een cruciale rol.
Al met al is ieder jaar weer anders.
Maar ook van deze kwaliteit kun je overheerlijke witlof gerechten bereiden.
Er zijn hele hoofdstukken geschreven over de rijpheids bepaling van de witlofwortel .
Als oud witlofboer zou ik u een nog groter en uitgebreider verhaal kunnen opdienen, maar laat het bij u een mooie en smaakvolle hobby zijn.
Gr. Wiel.
hartelijk dank Wiels, idd. dit is al jaren een hobby voor eigen gebruik maar dit fenomeen had ik nog niet gezien.
U hebt gelijk want de wortels zijn niet zoals anders en ook zal waarschijnlijk de keldertemperatuur warmer zijn dan anders want het is een warme periode geweest!
Ik dacht eerst dat ik ergens een fout gemaakt had maar dit zal dus nog meevallen!
Ik heb er van geproefd en het is heerlijk, heb al rauw gedaan en al eens gebakken, stoven komt nog een dezer dagen als ik dit heb dan lust ik geen meer uit de winkel.
MMMM lekker!!