Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo ! Ik heb her en der stamboontjes geplant en ben vergeten welke soort waar. Nogal dom ja. Is het mogelijk om aan het blad of aan het uiterlijk van de boontjes te zien of het bruine of witte bonen zijn ? Bijgaande foto hebben ze gekleurde vlekken en dat ziet er niet als een aantasting uit in mijn ogen. Zou t kunnen dat dit bruine bonen zijn ? Die had ik nog niet eerder. Bij voorbaat dank, Marina
Bedankt voor de tip Patrick, en DeHaan.
Kun je me dan misschien ook nog vertellen of ik ze nu vers kan koken en eten, of dat ze persee eerst moeten drogen ? Iemand zei tegen me dat de witte eerst ook nog bruin moeten worden (rijpen) voordat ze gegeten kunnen worden. Is dat waar ?
Vroeger kreeg ik van mijn Turkse buurvrouw allerhande mooie grote gekleurde bonen voor in de soep. Zij stopte ze vers in de diepvries. En als ze deze nodig had dan waren ze zo klaar. Gedroogd duurt alles veel langer om te verwerken.
Klinkt logisch ja Jouk, en ik verheugde me er al op om voor het eerst verse bruine en witte bonen te eten. Maar toen zei iemand "die witte moeten nog bruin worden en nu zijn ze niet rijp en daar word je ziek van". Ik had ze al geplukt en (met veel gepruts) gedopt voordat ik las dat je ze moet laten uitdrogen... Hoe is t overigens daar ? Friesland nog niet aan de zee prijsgegeven ?
Groet, Marina
Heerlijk soep maken. Moet ik ook weer eens doen. Kreeg van mijn oudste broer pompoenensoep met gehaktballen. Zalig. En hier gaat het weer beter. Even wat last met mijn heup, maar dat is na 4 weken weer opgelost. Heb inmiddels nog maar twee kippen. De laatste kwam maar niet door de rui. Ik durfde er geen eind aan te maken. Had ook een raar oog en was bang voor een ziekte. Even mijn oudste broer lief aangekeken.