Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ben nu ñora pepers aan het kweken. Wordt eigenlijk uitsluitend gedroogd gebruikt. Verder ook nog de pimiento de padrón en pimiento choricero. Eigenlijk is het best raar of komisch dat vrijwel niemand op dit forum die groenten kent waarover ik topics heb geopend. Is de interesse of kennis van de gemiddelde groententeler dan echt beperkt tot tomaten, bloemkolen, courgettes...?
Het is eigenlijk een paprika. Je kan ze gedroogd kopen maar wie ze teelt droogt ze ook. Heb je ze nodig, een paar minuten koken, opensnijden, de zaadjes eruit en het vruchtvlees van de schil schrapen. Gebruikt in romesco saus
Groenten en fruit van 1500 km ver kennen we niet. Maar limoenen uit Brazilië of Mexico, lychees uit China, sperziebonen uit Egypte, dadels uit Palestina,... dat kennen we des te beter.