Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Wanneer zijn pompoenen oogstklaar?
Sommige vruchtstelen hebben beige groeven. Mag ik ze dan oogsten?
Zijn pompoenen meteen klaar om in de keuken te gebruiken of moeten ze eerst een tijdje op een zonnige plaats liggen?
Eigenlijk valt de oogst van pompoenen in de maand september en oktober. Te vroeg geoogst smaken ze flauw en bewaren ze slecht. Of een pompoen rijp is kan je best zien aan de steel van de vrucht. Als die rimpelig wordt, groeven of droge barstjes gaat vertonen, is die pompoen rijp. Om goed te bewaren is een temperatuur van 8 tot 12°C nodig in een vrij droge ruimte. Kurdroog is dan ook weer niet goed, want dan drogen de pompoenen uit. Als de ruimte te vochtig is, smeer je de pompoenen met olie in. Een goed bewaarras kan tot in mei goed blijven
Ik heb nu al veel pompoenen met beige groeven. Is dit abnormaal? Ik heb niet bijbemest.
Kan ik ze bewaren op een vensterbank of onder een afdak?
Het hoeft niet voor lang. Ze wordt ingevroren.
Ik heb ergens gelezen dat men ze op een zonnige plaats legt om de schil te laten uitharden.