Daarom dat ik het hier op het forum plaatste, waren het nu de zaden of het plantje dat ze gebruiken ik wist het persoonlijk niet meer, had het ook opgezocht
en leesde ook alleen maar over zaden,
dit is mijn ervaring met ajowan of bisschopskruid is een teer éénjarig kruid dat tot 90cm hoog kan worden en inheems is in het zuiden van India( dat hadden jullie ookal vernomen bedankt).
Uiterlijk lijkt de plant op de wilde peterselie.
De plant heeft fijn vertakte bladeren met kleine witte bloemschermen, gevolg door scherp aromatisch zaad(werd hier op de topic ook vernoemd)
Ajowan is een familielid van de karwij en het gedroogd zaad wordt in India en Pakistan gebruikt als specerijen in linzengerechten het is vaak een onderdeel van curry's(werd op de topic ook vernoemd)
En als medicijn bij spijsverteringsklachten zoals winderigheid.
Tot voor kort werd ajowan op grote schaal gekweekt voor de isolatie van thymol, het belangrijkste chemische bestanddeel van ajowan.
Tegenwoordig is natuurlijk thymol vervangen door synthetische.
Deze aromatische plant is ook rijk aan etherische olie vanwege de zaadjes.
Naast de zaadolie bestaat er een essentiele olie uit de bloeiende plant met een hoger gehalte meer dan 50%¨aan thymol.
De meeste ajowan komt nog steeds uit India, maar ook in noord Afrika wordt de plant gekweekt.
Ik spreek hier over de Ajowan Trachyspermum ammi
Groetjes
Maylea