Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik heb regelmatig water en melkkefir over stuur je adres dan stuur ik op volgorde van binnen komen de kefir naar je toe water kefir gaat vlugger als melk kefir omdat de laatste wat langzamer vermeerdert als je wil kun je ook de info erbij krijgen via de mail
hello, ik ben op zoek naar enkele bloemetjes kefir om mijn eerste stapjes in de gezonde richting te zetten. Kan je mij hierbij helpen, tot wederdienst bereid. Groetjes, Andre.
helaas moet ik stoppen met kefir versturen naar belgie de kefir is soms een hele week onderweg en de kans op overleven is dan gewoon te klein sorry voor het ongemak
De beste manier om de kefirkorrels goed te houden voor een periode tot twee maanden is invriezen. De werkwijze: spoel de korrels en droog ze voorzichtig met behulp van keukenpapier of een schone theedoek. Doe de korrels in een bakje of zakje, met toevoeging van poedermelk. Voeg genoeg poedermelk toe om de korrels volledig te bedekken en plaats het geheel dan in de vriezer. De poedermelk heeft een beschermende werking. Als de korrels langer dan twee maanden ingevroren blijven, kunnen gistcomponenten verloren gaan. Als je de korrels weer wilt gaan gebruiken, ga je als volgt te werk: doe de korrels een paar minuten in een glas koud water en doe ze dan over in een zeef. Spoel met koud water de poedermelk van de korrels. Doe de korrels in een weckfles en voeg melk toe (in een hoeveelheid van ongeveer 1:3 korrels:melk). Zeef de melk elke 24 uur en blijf dat doen, ook als de korrels nog niet werken - dit kan wel een week of langer duren. Als het gistingsproces op gang komt, kun je langzaam weer melk gaan toevoegen tot de gewenste hoeveelheid kefir bereikt is. Lange rustperiode (tot maximaal anderhalf jaar).
Spoel de korrels en droog ze voorzichtig tussen keukenpapier of een schone theedoek. Leg de korrels op een warme plaats (bijvoorbeeld boven de radiator van de centrale verwarming). De korrels schrompelen door het drogen. Ze moeten gedroogd worden tot ze hard worden; afhankelijk van de temperatuur en de grootte van de korrels kan dit ??n tot drie dagen duren. Droge korrels worden gelig, dat is normaal. In een goed gesloten flesje, bij voorkeur in de koelkast, kunnen ze ongeveer anderhalf jaar worden bewaard. Wanneer je de gedroogde korrels weer opnieuw wilt gebruiken, moet je ze eerst weken. Doe de droge korrels in een pot met een glas melk en herhaal dit dagelijks met gezeefde korrels, of het gistingsproces nu op gang is gekomen of niet. Gedroogde korrels weer tot leven wekken kan vier tot tien dagen duren. Korrels die tijdens dit proces niet boven komen drijven zijn niet meer bruikbaar.