Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Schil 2 rode uien en snij in 8 dikke plakken. Smelt 1 eetlepel boter en bak de ui 3 minuten aan elke kant. Rol dan elke plak ui in 1 plak gerookt spek en leg ze alle 8 in een beboterde ovenschaal waar een halve eetlepel boter inzit.
Schil 800 gram zoete aardappelen, snij is stukjes, kook 20 minuten met wat zout, afgieten en pureren. 3 eetlepels room en 2 eetlepels parmezaanse kaas ( geraspt ) erdoor en wat peper en zout.
De puree over de uien met spek zodat er een soort toostje met dik beleg ontstaat, daar wat verse rozemarijn op. 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C.
___ 4 stukjes lomo [ sappig varkensvlees van het Spaanse duroc-varken) in 2 eetlepels olijfolie snel bakken, peper en zout erover en zachtjes verder garen. (niet te lang bakken, moet roze blijven) Vlees uit de pan en gebruik het vleesvocht om jus te maken dmv toevoeging van 1 dl room en wat rode wijn en peper en dat flink inkoken.
___
De gesneden lomo met jus bedekken en een paar uiringen met spek en puree erop op het bord en groenten naar smaak erbij.. lekker met een paar gestoofde peertjes.........
Een lekkere Bulgaarse wijn smaakt er prima bij.......