Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Na een bloedonderzoek heb ik te horen gekregen dat mijn schildklier te traag werkt en dat ik een tekort heb aan vitamine D3. Iemand enig idee welke kruiden mij kunnen helpen ?
Voor een tekort aan vitamine D3 zal geen enkel kruid je kunnen helpen vrees ik aangezien D3 een dierlijk vitamine is dat aangemaakt wordt in onze huid onder invloed van het UV-licht in zonlicht en enkel in dierlijke voeding voorkomt. Veel in de zon lopen is dus de eerste en beste remedie, gevolgd door pilletjes met vitamine D3 als voedingssupplement in te nemen (die worden gemaakt door 7-dehydrocholesterol uit lanoline (wolvet) te bestralen met UV-licht)
Als je toch iets via je voeding wil doen, dit komt van Wikipedia:
Onze voeding bevat onvoldoende vitamine D. Slechts zeer weinig voedingsmiddelen zijn een goede bron van vitamine D. Voedingsmiddelen waar vitamine D van nature in voorkomt zijn:
- de beste bron van vitamine D zijn vette vissoorten, zoals: haring, meerval, zalm (wilde zalm 25 mcg per portie, kweekzalm 10 mcg per portie), makreel, sardines (15 mcg per portie), tonijn, paling. - visolie, met name de olie uit de visselevers, zoals levertraan - eidooiers (gemiddeld 20 IE per dooier, de hoeveelheden variëren en komen zelden boven 1,25 µg (50 IE) per dooier uit). - in paddenstoelen is ergosterol (provitamine D2) aanwezig, wat onder invloed van voldoende UV-licht omgezet kan worden in biologische actief ergocalciferol (vitamine D2). In het wild geoogste paddenstoelen kunnen dus een goede vitamine D bron zijn, paddenstoelen die in lichtarme omstandigheden groeien zijn dat niet. Ook andere planten kunnen sporen ergosterol bevatten. Dit is de enige niet-dierlijke bron van vitamine D en is belangrijk voor vegetariërs.
Btw, mijn moeder had een te snel werkende schildklier, zij heeft enkele malen achter elkaar pillen met radioactief jodium moeten slikken die haar schildklier uiteindelijk volledig stil hebben gelegd...