Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Bedoel je met afgeven dat ze verkleuren? Als dat zo is, dan staan de potjes te licht. Gedroogde kruiden kan je het beste donker en droog bewaren, dus in een kast of lade of in potjes van donker glas.
kathelijn,verse kruiden doe ik in de diepvries[als ik teveel heb ,de andere kruiden bewaar ik zoals
tine schrijft ,koel-droog en donker nooit kruiden zamen in een pot doen ook zijn ze dicht
ze kunen de vremdste geuren dan afgevenn
Weetje wat gek is, als je kruiden echt goed gedroogd zijn.. En je steekt ze in een steriliseerbokaal (of hoe noemt mijn oma dat nou weer?!) met een zakje uit schoenen erbij. Jeweetwel, die zakjes die je terugvind in nieuwe schoenen. Dit beschermt je kruiden tegen vanalles en maakt dat ze nog steeds medicinaal en cullinair te gebruiken zijn.
(Tip heb ik zelf gekregen van een Belgische Fytotherapeut, en het helpt enorm!)
Die zakjes zijn inderdaad om de boel droog te houden. Sylica korrels.
Persoonlijk zou ik gaan voor iets steviger spul. Die zakjes zijn vaak van papier gemaakt namelijk. Daarbij; Sylica is behoorlijke rommel. Een korreltje in je thee en je bent er behoorlijk ziek van.
Je kunt ook gewoon van hele dichtte stof een zakje maken en daar zout in doen gemengd met rijstkorrels. Het zout trekt het eerste, meest acute vocht eruit en de rijstkorrels vervolgens weer langzamer het vocht uit het zout.
Bijgevoegd voordeel: Die silica korrels krijg je bij een paar schoenen maar wat als je 10 potjes hebt. Tenzij je een schoenen fetisch hebt zul je dus behoorlijke tekorten oplopen bij het droog houden van je kruiden zonder die zakjes
Dat wist ik niet! Dat is anders ook wel een goede en goedkope oplossing! Deze ga ik zeker eens proberen en je hoort dat nog wel hoe mijn ervaringen hiermee zijn! ^^
En nog een andere.... Niet kruiden gerelateerd maar wel ivm geuren enzo: Een klein potje (zonder deksel) zilver soda in de koelkast en je hebt nooit meer nare luchtjes in de ijskast. De soda veranderd van de 'doorzichtige' kristallen in wit poeder. Na 'n maand haal ik het eruit en gebruik het bij de witte was. Soda zorgt er immers voor dat het water 'zacht' wordt en daardoor werkt het wasmiddel beter. Geen calgonit meer nodig (-:
Meestal gebruik ik mijn kruiden vers, zo niet dan zijn ze meestal wel in gewone steriliseerbokalen opgesloten, tenzij ze verwerkt zijn in zalven, siropen of wat dan ook. Maar dit is wel handig als ik ooit eens wat in de frigo moet bewaren zoals Fenegriekzaad ofzo, want dat ruikt toch wel even fel.