Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
jongens en meisjes,
de herfst is nu echt gearriveerd
tijd voor een gezonde en hartverwarmende opkikker
XANDRES' GEMBERTHEE!!!
Ik maak deze thee al jaren
en vind hem echt zaaaaaaaaaalig
het is ook een ongelooflijk succes bij vrienden
en zelfs familie ( en dat zijn conservatieve aardappelvreters )
Gember werd in het oude China al gebruikt om de eetlust te verbeteren en de doorbloeding te bevorderen.
Gember ondersteunt de luchtwegen en helpt bij kriebel in de keel, perfect voor verkoudheden en keelontstekingen dus. Gember is verkwikkend voor het hart. Gember houdt de bloedvaten schoon en zorgt voor een goede conditie van de bloedvaten. Algemeen bekend is dat gember zorgt voor soepele spieren en gewrichten. Gember vind je bij ons gewoon in elke Delhaize en groenteboer bij de verse kruiden.
Ik drink een tas smiddags ( geeft een ontzettende opkikker ) en een tas in de vooravond ( hartverwarmend en wakkert eetlust aan )
en dan nu....
xandres' populaire recept voor gemberthee:
( voor 2 tassen )
* doe 3 tassen water in een kookpot ( een deeltje zal verdampen )
* schil een stuk gemberwortel ( de grootte van een een hele grote duim )
en rasp hem fijn ( ik gebruik een special gemberrasp uit de chinese winkel, maar vroeger nam ik
gewoon een kaas- of wortelrasp, zo eentje waar je echt kruimels mee krijgt )
* doe alle gemberpulp in de pot en zet op een laag vuurtje ( met half deksel )
* voeg een klein stukje kaneelstok toe
* pers in elke tas een volledige mandarijn/clementine uit.
( als je het nog zoeter wil: een appelsien of 2 mandarijnen )
* laat de gemberthee zachtjes koken tot de thee lichtbruin kleurt
( af en toe roeren zodat de gemberpulp niet vastklikt aan de bodem )
* voeg aan de thee een goeie snuif zwarte peper toe
* giet de thee in de tassen ( gemberpulp mag echt mee opgedronken worden, is zelfs gezond )
* drink heel warm ( afhankelijk van je smaakvoorkeur, kan je een beetje honing toevoegen )
als ik keelpijn heb, dan gorgel ik er zelfs een beetje mee.
Misschien eerst even wennen aan de smaak, maar na enkele keren zal je er zeker van genieten!
ik drink deze gemberthee bijna dagelijks (en zeker wekelijks)
en heb al jaren geen verkoudheid / griep / keelontsteking meer!
lijkt me heel gezond maar ik lus niet zo graag gember .
een gember koekje of zo of waarhet verwerkt is maar dit lijkt me heel erg veel
gember smaak.
gr an
Ga ik zeker proberen. Ik ben dol op gember. Je kunt gember overigens ook uitpersen met een knoflookknijper. Dan hoef je hem ook niet te schillen, het velletje blijft gewoon in de pers zitten.
Groetjes, Elma
Ik heb al enkele keren het bovenstaande recept uitgeprobeerd & vind het een échte aanrader.
De eerste keer wat te gul met de pepermolen geweest (jawadde !), en ik gebruik ook wel eens citroensap i.p.v. mandarijn. Maar ik vind het dus een ware opkikker, vooral op koude of natte dagen ! Bedankt.