0 Paardebloem
▼ Ga naar meest recente reactie
Ivdegi
Hey iedereen,
We hebben ( eigenlijk mijn verloofde) hebben van de paardebloem héél lekkere honing gemaakt.
Een goed handvol (enkel maar de bloem) in water leggen en net voor het kookpunt van het vuur nemen.
Laten afkoelen...
Een kg suiker toevoegen en al roerend laten koken dat het een brei wordt.
Een beetje citroensap toevoegen en KLAAR!
zeer lekker en naar het schijnt zeer gezond.
( van de jonge blaadjes kun je lekkere salade maken)
gr
Ivan
woensdag 7 mei 2008 - 12:51
Plantadvies
Dat is nou een leuk berichtje ivan. I.p.v. verwijderen een lekker recept.
woensdag 7 mei 2008 - 13:56
Eliane
Hallo
Misschien een HEEEEEL domme vraag, maar zijn het de paardenbloemen die gewoon in het gras staan?
en moet de brij niet gezeefd worden?
Hoeveel paardenbloemen (gewicht) voor een kilo suiker?
Groeten
Eliane
woensdag 7 mei 2008 - 14:22
Printemps
hallo
denk dat de benaming honing een beetje verkeerd is
confituur ofzo is meer gepast
mvg
an
woensdag 7 mei 2008 - 14:43
Tine
De benaming siroop zou beter van toepassimng zijn.
Tine
woensdag 7 mei 2008 - 21:27
Rita1960
Hey iedereen,
( van de jonge blaadjes kun je lekkere salade maken)
gr
Ivan
Hallo Ivan,
Sla van paardenbloemenblad noemen wij hier "Molsla" . Plant onder de grond maken en een paar dagen later de wit-gele bladen als sla nuttigen!
Zeer gezond!
groetjes,
Rita
woensdag 7 mei 2008 - 21:57
Bartvds
En gesnipperde paardebloembladeren in pannenkoekendeeg is ook heel lekker (noemen ze bij ons in 't dialect fleuruskoeken)
woensdag 7 mei 2008 - 23:23
Ivdegi
ben ik er vergeten bij zetten dat de na het opwarmen de bloemetjes moeten gezeefd worden.
(klein detail, maar als je er ni aan denkt)...
Ik noem het honing omdat ik vind dat het er een beetje naar proeft maar je hebt gelijk normaal zou je het siroop moeten noemen.
Ik heb gisterenavond een lekkere warme kop melk gedronken met deze lekkere siroop.
gr
donderdag 8 mei 2008 - 07:54
Annemie
Gebruik je de afgeknipte bloemen in zijn geheel of enkel de gele bloemblaadjes?
zondag 25 mei 2008 - 13:10
\n\n
Beschikbaar in de webshop..
Voeg een reactie toe