Hierna volgt zoals beloofd het recept voor paardenbloemengelei.
Het is nu natuurlijk wel wat laat, maar voor volgend jaar .....
Zelf voeg ik aan het recept in stap 2 nog "wat" vitamine C (=ascorbinezuur) bij
dit om het beter te bewaren.
Je kan dit krijgen bij de apotheker en het is 100% natuurlijk.
Ik voeg ongeveer een soeplepel toe.
Benodigdheden:
360 paardebloemhoofdjes ( zonder steel, goed geopend)
1 onbespoten citroen
1 onbespoten sinaasappel
1 liter water
350 gr suiker
1 ½ pakje marmello n2 ( appelpectine)
Werkwijze:
Stap één:
-Doe de ongewassen bloemhoofdjes in een kookpan
-Voeg 1 liter water toe, samen met de in stukken gesneden citroen én sinaasappel.
-Breng het geheel aan de kook
-Zet het vuur uit én laat en nacht afkoelen
Stap twee:
-Giet de bloemen door een kaasdoek ( fijnere maas dan een neteldoek)
- vermeng de suiker met de marmello en voeg toe aan de vloeistof
- breng het geheel aan de kook
- na één minuten koken, verwijderen van de warmtebron
- schep het dunne laagje schuim af
- verdeel in potjes, sluit ze af én draai de potjes om
- na een tiental minuten kan je de potjes terug omdraaien en voorzien van een etiket.