Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
heb er geen ervaring mee maar ga't toch proberen
want iedereen zegt dat het een lekkernij is
snij rijpe tomaten in tweeen en haal pitten en hart er uit
strooi er wat zout over en leg ze in de zon (wat hier nog volop is)
bedek ze met dun gaas voor de insekten
'savonds binnen halen
met drie dagen zon zijn ze klaar en doe ze in wat potjes
met olijfolie en origano
je kan ze ook in't fornuis drogen
met een niet te hoge temperatuur
stoeffer!!! Wij hebben deze zomer nog géén drie dagen [afbeelding verwijderd niet-https] na elkaar gehad...moeilijk onder die voorwaarden om [afbeelding verwijderd niet-https] te drogen!
Effe serieus...moeten die hélemaal droog (hard) worden, of is het al genoeg als ze beginnen te rimpelen??
Oven tussen 80° en 90° - ovendeur op een spleetje laten staan zodat het vocht weg kan - dat zou moeten lukken!! Klinkt lekker...
Metabish de tomaten moeten gaan rimpelen en dan ga'k ze
eigenlijk wat plat maken zodat het vocht goed kan drogen
ze moeten ook weer niet te hard worden
heb om een recept gezocht om ze in't forn. te drogen maar
zijn erg verschillend en heb 't zelf nog nooit gedaan dat durf U geen
advies te geven over temp. enz.
heb een 2e serie gedroogd maar waren kleine tomaten
en is niet zo geslaagd
volgend jaar ga'k alleen mooie dikke vleestomaten doen
Spijtig genoeg kunnen wij niet vlug even naar Toscane wippen om een paar tomaatjes te drogen!
Maar het is wèl een mooi zicht, al die drogende tomaten. [afbeelding verwijderd niet-https]
Ik ben erg bevoordeeld dat geef ik toe...het is nog voor een week. Ik ben nu ook met het drogen van vijgen begonnen. He is erg moeilijk om daar de "handleiding" voor te vinden. Ik heb ze gewoon opengesneden en te drogen gelegd. Kijken wat moeder natuur gaat doen.....
complimenti voor de mooie gedroogde tomaten
deze manier van drogen nog nooit gezien
ze leggen ze hier allemaal op een tafel wat ik ook heb gedaan
ben zo benieuwd hoe ze smaken deze winter
met vijgen ook geen ervaring maar las wel dat ze zo'n 12-16 dgn moeten drogen (?)
succes er mee
stuur eens wa zon naar hier
van die tomaten mag ook
mvg
an
daar sluit ik me dus volledig bij aan.....
mischien toch es proberen in de oven,heb gisteren op de markt mooie tomaten gekocht voor 1 euro de kilo,heb drie kilo gekocht omdat ik ze wou invriezen,denk dat ik dus es ga proberen om beetje in de oven droog te krijgen,lukt dat,dan laat ik het weten,lukt het niet dan hoor of zie je me niet
mijn tomaatjes zijn klaar en ik moet zeggen: ze zien er goed uit!(lekker ook,heb natuurlijk gelijk geproefd!
na zeven uur zagen ze er zo uit: [afbeelding verwijderd niet-https]
3 kilo tomaten in een bokaal! [afbeelding verwijderd niet-https] [afbeelding verwijderd niet-https]