Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Abricozenconfit. zonder suiker 200gr. gedroogde abrikozen,sap van 1citroen. Alles juist onderzetten met water in een glazen kommmetje. 5min. in de microgolf oven ( 700W ) en dan mixen,en klaar .
het beste voor confituur vindt ik nog altijd, een tijdje laten sudderen op laag vuur, zorgt voor de binding. mixen is dan overbodig, je laat je abrikozen kapot sudderen. het is heel lekker, lichtjes zuur, maar zoo lekker
Hoi! Ik neem op een sneetje brood een laagje verse (platte) kaas en een beetje confit. erop. Verse kaas maak je gemakkelijk zelf. In een pot 1 of 2 l. naar wens VERSE botermelk opwarmen tot tegen het kookpunt (zeker niet koken) ,laten afkoelen en door een neteldoek laten uitlekken (als men dit lang laat uitlekken gaat de kaas droger zijn) , dan goed mixen en in potje in de koelkast bewaren. het vocht (de wei ) zet ik ook in de koelkast en vind ik lekker om te drinken vooral in de zomer ,een gezonde molcozan.
Ja Siggy, ik maak af en toe verse kaas van de melkkefir is ook een frisse zure melkdrank die men dagelijks kan drinken. De abrikozenconfituur ga ik op deze wijze ook eens proberen,bedankt. vgr Charelke