Zevenblad is de schrik van iedere tuinliefhebber, maar wist je dat het zeer gezond is ?
Zevenblad zit boordevol vitamine C, provitamine A en kalium, calcium, magnesium, kiezelzuur). In de volksgeneeskunde gebruikte men zevenblad bij de behandeling van jicht en reuma.. Omslagen van gekneusde zevenblad bladeren werken pijnstillend op pijnlijke gewrichten. je kunt het rauw eten als sla of koken als spinazi of er pesto van maken.
Hierbij een recept, erg lekker
Zevenblad groente schotel (4 personen)
Benodigdheden
300 gram zevenblad (zonder stengels, gewassen en gesneden)
2 eetlepels olie
2 middelgrote uien (gesneden)
2 appels (in blokjes)
1 theelepel kerrie poeder
zout, peper, evt. bouillonpoeder
3 eetlepels creme fraiche (of als je dat niet hebt, ongeslagen slagroom)
Bereiding
Fruit de uien aan in olie en voeg de appelblokjes toe. Even omscheppen en daarna het zevenblad toevoegen. Even flink doorverhitten en omscheppen. Kerrie poeder, zout, peper en eventueel wat bouillonpoeder toevoegen. Afmaken met creme fraiche. Serveer deze groenteschotel met rijst of pasta.
eet smakelijk