Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
een halve rode kool (circa 400g), 2 sjalotten, 1 friszure appel, 2à 3 eetlepels olijfolie, 1 à 2 eetlepels balsamicoazijn, 2 eetlepels portwijn, 2 takjes tijm, 1 laurierblad, een halve eetlepel suiker, zout, peper en enkele plakjes gerookte ham.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en het harde stuk van de stronk. Snij de kool in niet te grote stukjes. Pel en halveer de sjalotten. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in flinke blokken. Schep in een grote, lage ovenschotel rode kool, sjalot, appel, olie, azijn, port, tijm, laurier, suiker, zout en peper door elkaar. Spreid het mengsel uit op de schaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de oven en rooster de kool circa 1 uur gaar. Verwijder de aluminiumfolie na 50 à 60 minuten en schep alles om. Leg de plakken ham op de kool en bak deze circa 10 minuten mee.
Andre, dat ziet er lekker uit, maar balsamicoazijn ken ik niet, kan ik er ook gewone azijn voor gebruiken, het water staat al in mijn mond, en met die ham meebakken, gaat dan de kool niet verbranden??? laat even weten a.u.b,
Wat de azijn aantreft dit kan je gewoon ook met een gewone azijn doen of met een wijn azijn. wat het verbranden aan gaat als je de ham toevoegt is dit wel de bedoeling om dit te doen als de kool bijna gaar is dus de laatste 10 minuten en dit op een klein vuurtje