Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Met die dagen had ik groene knoflook gekocht ipv de bollekes. Het is een plantje (lijkt op bieslook maar dan met dikkere sprietels) ik vind het heel goed, minder doordringend dan de bolletjes, maar toch blijf je heel goed de knoflooksmaak hebben. Het verwerkt zowel in warme als koude gerechten. Even fijn snijden zoals bieslook en de pot in op het einde van het gerecht, heb hem ook al goed laten meekoken, en ook al in een tomatenslade gesneden, verrukkelijk
Nigella,is dit geen Chinees bieslook wat je bedoelt i.p.v.groene knoflook? Anders nog nooit gehoord van groene knoflook,of is dit iets nieuws? Grtjs Mia
Victor dat is het ook. Dat kan je zelfs tussen bloemen zetten. Bij mij gaat het in hele grote plantenbakken tussen stekjes die ik trouwens van nigella gekregen had.
van de chinese look heb ik zaad gekregen, er is mij verteld dat het lang duurt voor hij opkomt, is dat zo?? heerlijk in eigengemaakte eiersalade mmmmmmmm, jammie jammie, echt de moeite waard om te proberen, en smullen maar
Neeeeeeen ik denk het niet het is niet die chinese bieslook, die lijkt veel meer op de gewone bieslook maar met witte bloemetjes, die hebben we hier ook in de tuin. Het zijn echt plattere brede sprietels van 1 cm en op het plastiek waar het in zat stond wel degelijk groene knoflook. Het blijkt nieuw in de handel volgens de verkoper (een plaatselijke Delhaize) . het komt ook echt uit een knol die op een bloembol lijkt. Het was tijdens de feestperiode te koop in de BIOafdeling Als ik er aan denk, zal ik het morgen eens fotograferen.
zijn het kleine knolletjes, ail des ours? dat groeit in het wild in de bossen in frankrijk. Dat is overheerlijk. Waarschijnlijk hier ook. Of ail rocambole = of échalote d'espagne of in het duits Schlangen-Knoblauch dat kan ook , dat is zachter dan gewone look.
en daslook, dat is ook lekker , daar maak ik pesto van
het loof is wel 1cm breed en plat het komt uit knollen die precies lijken op een groot bolletje look het is het originele verpakkingslabel ] imageshack.us][afbeelding verwijderd niet-https]
ik weet het al, plant gewoon een paar teentjes look in goede aarde, zet die op uw vensterbank
soms eens wat water geven, dat is het meer niet,
na een tijdje komt er uit die teenjtes van die platte groene stengeltjes, die knip je af en dat is alles. Ik mag niet zeggen knip die af, ik piets die af met mijn nagels.
Dat is doodgewone look, dat ik daar niet eerder aan gedacht heb. Ik heb zo jardinières vol staan, zelfs ons Pistache gaat daar van tijd tot tijd wat van eten. Wij eten dat met alles, met platte kaas, met soep, op ons patatten, op een boterham met hesp, in een croque monsieur.
ja ik dacht het al dat het gewoon met eenbolletje look in aarde te steken dit resultaat zou geven. In elk geaval vind ik het veel lekkerder dan de teentjes, Ik bedoel je kunt het echt bij veel gebruiken. Ik experimenteer maar en.....bedankt voor jouw tips
ge moet niet wachten hé, steek maar al de lookteentjes die je ergens gekocht hebt in een pot, volgende week ga je al een groen puntje zien. Ik doe die dikke lookbol los en steek een stuk of 6 teentjes in een bloempot, je kan ook de jardinières gebruiken die je in de zomer benut. Let op als je bootschappen doet: veel look komt uit china. Ik koop altijd de noordfranse(bij Auchan) heb die liever dan die chinese. als je dan op straat iemand gaat tegenkomen en je hebt van die stengeltjes gegeten: let dan goed op de windrichting, want uw adem ruiikt even hard van knolletjes als van die stengeltjes. suc6
Dat heb ik gemerkt. Gisteren heerlijke spaghetti gegeten met olijven ingemaakt met hele knoflookteentjes. Heerlijk was het. "s Avonds ging ik naar fitness en daar begon het. Onderweg moest ik een boertje laten en toen rook ik de knoflook al. Bij fitness heb ik iedereen gewaarschuwd om uit mijn buurt te blijven om niet flauw te vallen. Zelfs mijn transpiratie rook volgens mij. Dat doe ik dus nooit meer, hele teentjes opeten als ik ergens naar toe moet. Ik heb tussen de middag een laatste restje opgegeten maar hoefde alleen de hond uit te laten en verder nergens naar toe te gaan.
Nigella, Vorige week kocht ik in de supermarkt een rieten mandje met bolletjes knoflook. Dit bolletje bestond niet uit teentjes, maar was een vast bolletje. De smaak is wat minder sterk dan teentjes knoflook. Ik heb zo'n bolletje in vieren gesneden een met het rundvlees mee laten sudderen. Het werd lekker zacht en smaakte uitgesmeerd over het rundvlees verrukkelijk. Bedoel je soms deze knoflook? Ik kocht het uiteraard zonder loof. Groetjes, Elma