Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
1 kg tomaten 1 ui 100 g rozijnen 1 citroen 100 ml azijn 4 kruidnagels 3 laurierbladeren 1 s kaneel 250 g suiker 1-2 rode pepers, of beter nog: gele pepers (Madame Jeanette) 100 g gemberbolletjes 1 el siroop (uit gemberpot)
De peper en soms de gember laat ik weg.
Ontvel de tomaten door ze een minuutje in kokend water te leggen; je kunt de velletjes er zo vanaf trekken. Snij ze in stukjes. Snipper ook de ui en het vruchtvlees van de pepers (dit mag bij gele pepers eventueel achterwege blijven). Hak de gember en pers de citroen. Doe alle ingrediënten in een grote pan en breng het aan de kook, terwijl je af en toe roert. Laat het een half uur à drie kwartier doorkoken, totdat het een soort jam is geworden. Dan is de chutney al klaar. Even in potten scheppen en je kunt het komende maand eten bij je Indiase maaltijden. En je nederlandse, en je broodjes kaas. Als deze chutney nou erg goed gelukt is, moet je eens proberen een dergelijke chutney te maken van andere spulletjes, vervang de tomaten eens door ananas, perzik, mango of peer.
Ik heb het geprobeerd met ananas, perzik en mango. Vind ze allemaal lekker.