Claudia69
En dan kan je dat vruchtvlees in een soep gebruiken. In de oven gegaarde pompoen maakt pompoensoep zelfs lekkerder, vind ik. Maar ik schil ze wel voor het gemak.
Ik maak die als volgt: 1 kleine pompoen, een 3-tal dikke uien, een paar teentjes look, een handjevol salie en rozemarijn, garam masala (of een paar blaadjes laurier, wat koriander, komijn en gemalen steranijs, zwarte peper, een klein snuifje pili pili, kaneel en gemberpoeder) en een paar liter bouillon.
Pompoen schillen en in blokjes snijden, de uien in grove partjes snijden, alles samen op een braadslee leggen, bestrooien met grof zout, peper, rozemarijn en salie en dit 30 minuten laten garen in de oven, op 180°C.
Daarna de groenten zonder salie en rozemarijn in een soepketel doen, bouillon en laurierblaadjes toevoegen, nog een kwartiertje laten sudderen, laurier verwijderen, soep mixen, afkruiden met garam masala, peper en zout.