Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb vandaag pannenkoeken gemaakt van zelfrijzend bakmeel en melk.
Wat mij opviel, beslag erg dik en pannenkoeken van 1 cm dik.
Ben doorkijk pannenkoeken gewend.
Wat doe ik fout?
Smaak was goed.
Zeef bloem en zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en schenk de helft van de melk er in. Roer met de mixer zolang tot er een glad en klontvrij beslag ontstaat. Daarna één voor één de eieren er door kloppen en langzaam de rest van de melk er bij schenken.
Klontje boter in de koekenpan laten smelten en er zoveel beslag in schenken dat de bodem net bedekt is. Op deze manier heb je mooie en lekkere, dunne pannenkoeken.
Succes verzekerd.
Groetjes, Marei.
de fout lag niet bij het zelfrijzend bakmeel ,dit mag gerust .
Wel was waarschijnlijk uw verhouding bloem /melk niet juist .
Teveel bloem voor te weinig melk .
Ik gebruik ook dezelfde verhouding melk , bloem, eieren als Marei ( wel minder zout )
Bij het beslag doe ik ook nog 2 eetlepels kristal suiker en een scheutje
arachideolie , die olie is smaakloos en dan kan je bakken met minder boter
in een antikleef pan zo goed als zonder boter .
Dit is een basisrecept , afhankelijk van welke bloem er is gebruikt kan het beslag nog te dik zijn , dan gewoon wat melk toevoegen .
Het beslag moet lopend zijn .
Ik heb gisteren net een pannenkoekenfeestje gehad.
Mijn zoon heeft ze gemaakt met mijn assistentie en ze waren erg lekker.
200g zelfrijzende bloem,
30 g suiker,
1 zakje vanillesuiker,
2 eieren,
iets minder dan 1/2 L melk (het recept zegt 1/2 L maar ik vind het deeg dan iets te dun)
en 25g gesmolten boter (echte boter licht gezouten).
Wat de hoeveelheid melk betreft: begin beter met wat minder en als je je pannenkoeken te dik vindt kan je nog altijd wat extra melk toevoegen tot je tevreden bent over de dikte
Met al deze adviezen zal het deHaan vast wel lukken dunnere en lekkere pannenkoeken te maken.
En Lino, jij bent prima in vorm, die pannenkoekenfeestjes vierde ik vroeger ook met m'n kinderen, leuk!
500gr bloem
4 eieren van +- 50a60 gr,
1.2 l melk,
snuifje zout
1/2 dl arachideolie
1 pakje vanillesuiker
100 gr kristalsuiker
Altijd succes en vragen naar het recept, dan moeten ze wel goed zijn hé.
je pan moet goed warm zijn en de hoeveelheid beslag mag enkel de bodem van je pan juist vullen, Een pollepel met de juiste maat voor je pan is een handig iets , steeds dezelfde hoeveelheid geeft dezelfde pannenkoeken.
Ik doe er nooit zout in het beslag.
Er heeft nog nooit iemand hierover geklaagd.
Wel als ik aardappelen en groente zoutloos op tafel zet.
Zelf kook ik al meer dan 25 jaar zoutloos.
Bij zelfrijzend bakmeel doe ik meestal ook geen zout omdat het bakpoeder zelf al een zout smaakje geeft.
Voor pannenkoeken neem ik als basisrecept 200 gr zelfrijzende bloem, 2 eieren, 1/2 liter melk, 40 gr gesmolten boter en zaadjes van 1/2 vanillestok.
Deeg mixen (mag in de blender) en minstens 1/2 uur laten staan zodat de bloem goed kan wellen. Bakken in een hete metalen pan met dikke bodem - geen antikleefpan dus - die je zeker voor de eerste pannenkoeken even goed inbotert. Na elke pannenkoek, bakt zo'n pan een beetje beter en krijg je lekker gemarmerde pannenkoeken zoals op restaurant.