Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Jaren geleden een boek gelezen waarin gekonfijte viooltjes ter sprake kwamen.
Daarnet gezien dat de viooltjes er nog heel mooi bij staan.
Heeft hier iemand ervaring met het konfijten van viooltjes?
Zijn er andere bloemen waarmee je dat kan doen?
Hoe lang kan je gekonfijte bloemen bewaren?
Ik denk dat dit met alle eetbare bloemen wel kan? Madeliefjes, paardenbloemen, Oostindische kers... Ik maak ze ook wel eens in in zoetzuur. Confijten nooit geprobeerd, maar kwam dit na even zoeken tegen http://www.koksinfrankrijk.nl/2015/03/eetbare-bloemen-viooltjes-en-primulas.html?m=1
Azijn, suiker, water en kruiden aan de kook brengen en dan over de bloemknoppen gieten in een schoon potje. Deksel erop en dan kun je t wel een tijdje bewaren. Gebruiken ipv kappertjes of atjar. Bij salades of rijstgerechten.