Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ingredienten:
100 g netelblaadjes (liefst de bovenste)
250 ml olijfolie
3 teentjes knoflook
1 soeplepel azijn (liefst een fruitige soort)
1 goede soeplepel sojasaus
pijnboompitten of walnoten (niet verplicht maar wel lekker)
Bereiding:
1. hou enkel de netelblaadjes over, bladsteeltjes en stengels gooi je weg.
Wassen en droogzwieren.
2. Pers de knoflookteentjes, hak de netelblaadjes in fijne stukjes en doe dit alles in een vijzel.
3. Stamp de blaadjes en knoflookteentjes fijn terwijl je er langzaam de olijolie bijgiet.
4. Voeg azijn en sojasaus toe.
5. Doe er tenslotte ook wat fijngestampte pijnboompitten en/of walnoten bij.
6. Giet de pesto over in een potje.
Om de pesto enkele dagen te kunnen bewaren in de koelkast, giet je er een klein beetje olijfolie op zodat hij net onder staat.
Heerlijk bij het aperitief maar ook bij rijst of pastagerechten.