Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de vorm in met 1 eetlepel olie, bekleed met deeg.
Druk de plakjes goed tegen elkaar aan. Snijd de aardappels in plakken van 1 centimeter dik. Kook deze 10 minuten in water en zout. Laat uitlekken en afkoelen. Snijd de onderkant van het witlof , verwijder de kern en haal de blaadjes los. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui kort.
Voeg het witlof toe en bak al omscheppend 8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Doe de eieren, de slagroom, peper en zout in een kom. Meng het witlof en de aardappelen erdoor en schep in de vorm. Bedek met het spek. Bak de taart 35 minuten in het midden van de oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als het spek te donker wordt.
Laat het smaken !!!