menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Andijvie

andre

Andre

Ingrediénten

1 andijvie, 100 g boter, 1 eetlepel citroensap, peper, 4 gepelde, hardgekookte eieren, 4 kabeljauwmoten, 3 tomaten, een halve eetlepel citroensap, 12,5 cl olijfolie, 1 eetlepel basillicum (fijn gehakt), 35 g tomatenpuree, zout, 1 theelepel Provencaalse kruiden, 100g emmenthaler (geraspt)

Bereiding.

Maak de andijvie schoon, blancheer in kokend gezouten water en laat uitlekken. Laat de andijvie gedurende 5 minuten stoven in de hete boter en kruid met peper, zout en citroensap. Schep over in een beboterde ovenschotel. Pocheer de vismootjes halfgaar, laat uitlekken en schik op de andijvie. Snij de gepelde hardgekookte eieren middendoor en schik langs de randen van de schotel. Bereid de tomaten tot een coulis. Voeg hier het citroensap, de kruiden, peper en zout toe en pureer het geheel met de mixer. Voeg onder voortdurend roeren de olie druppelsgewijs toe tot een gebonden saus wordt bekomen. Roer de tomatenpuree door desaus en werkt af met de gehakte basillicum. Giet de tomatencoulis over in de ovenschaal. Kruiden met peper, zout en de Provencaalse kruiden. Bestrooi met geraspte kaas en laat 10 minuten gratineren in een hete oven of onder de grill. Smakelijk

andre
zaterdag 21 juli 2007 - 10:33
Jeannette1

Jeannette1

Hai Andre, dit is toevallig Ger zijn lievelingskostje!!!

Hij zal erg blij zijn met dit voortreffelijke recept!

Dank je wel.

Groetjes, Jeannette
zaterdag 21 juli 2007 - 10:58
Tine

Tine

Mjammie, ik ben gek op vis en alle groene groente. Dat zal smullen worden.



Tine.
zaterdag 21 juli 2007 - 15:34
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).