Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Mijn kleintjes zijn nu een dikke maand oud. Moet ik die binnekort bemesten ? Welke producten raden jullie aan en waar kan ik deze vinden ?
Nog een ander vraag. Ik heb geen last van schimmelvorming moet ik dan toch mijn regenwater behandelen of niet ?
meen je dat ...regenwater?...
is dit niet gevaarlijk?...bedoel... dat je op die manier allerlei organismen op je zaaigrond krijgt die de grond kunnen doen dichtslaan?
Is het niet beter om bij jonge zaailingen kraantjeswater te gebruiken?...
Ik heb het al vaker gesuggereerd, maar ik gebruik al tijden een zg. 'brita-kan' dat is een waterfilter-systeem, dat een overschot aan kalk en andere verontreiniging uit kraantjeswater haalt.
Zonder reclame te willen maken, wil ik toch echt wijzen op dat ik erg enthousiast ben over hoe mijn cactussen op dit water reageren. Ik geloof zelfs nog beter dan gewoon regenwater ivm verontreiniging door de dakgoot en zo. Voor een euro of 15 schaf je al zo'n kan aan. Het water wordt er 'zachter' van en van een heel groot deel gezuiverd van verontreininging van onder andere chloor enz.
Je moet er eens in de maand een nieuw filter in doen; zo'n filter kost ongeveer 5 euro. info is te vinden op http://www.brita.nl
gewoon zuiver regenwater .. er is niets beter .. in 't slechtste geval krijg je wat meer algen .. in dat geval Luc zijn raad volgen en het water koken .. leidingwater is het slechtste wat je kan gebruiken, meestal al alkalisch en dan nog verzadigd in Calcium en Magnesium en die krijg je er niet uit zonder speciale toestellen ... ik zaai in plastic zakjes dus ik heb dat probleem niet ..
Ik geloof ook zeker dat regenwater hartstikke goed is! En leidingwater rechtstreeks uit de kraan is ronduit slecht, vanwege alle kalk, chloor, tot zelfs zware metalen en insecticides. Maar mocht iemand om welke reden dan ook toch leidingwater gebruiken, dan kan zo'n filter waar ik het over had toch zeker uitkomst bieden.
Het klopt ook wat je zegt over calcium en magnesium, van deze stoffen krijgt het filter er maar een heel klein percentage uit.
Voor ik het filter had, gebruikte ik leidingwater voor mijn cactussen (ik bedoel niet uitsluitend zaailingen). Het verschil was spectaculair!
Wat ik me overigens af vroeg: hoe zit het eigenlijk met 'zure regen' waar je vaak over hoort? Wat is 'zure regen' eigenlijk precies en kan dat geen kwaad wanneer je regenwater voor je planten gebruikt?
1 met japanse koi daar is wel een ander filterinstalatie
1 met goudvissen (ook filtermateiraal enz.)
en de laatste is 1 met zonnebaarsjes. de filter is een lange strook rivier met grind ogevuld en planten.
de planten zorgen voor mooi natuurlijk helder water.
Veel fouten die mensen maken is overbevolking van vissen . daardoor veel algen en groen troebel water.
Maakt eigenlijk niet zo veel uit , vooral planten met groot wortelgestelsels zijn het best geschikt.
Werkt nu al 10 jaar perfect zonder groen water of veel algvorming. we hebben ongeveer een 20 grote vissen en 20 kleintjes.
en veel waterslakken houden de boel ook zuiver