Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ondertussen vanuit een andere bron reeds een antwoord gekregen , nl. Aloe ferox , een naam die zeker voor de grootste van de twee kan kloppen. Ondertussen heb ik de planten wat gefatsoeneerd door de dorre bladeren te verwijderen , meestal een aard voor allerlei (on-) gedierte !
Die crassula ovata aan de rechterkant is wel een degelijke grote en zeer mooie plant.
Die is zeker al enige jaren oud.Moet je die vaak snoeien om tot dit resultaat te komen en hoe warm zet je die om er bloemen aan te krijgen?
Viviane ,das er eentje die uit Zuid-Afrika komt vandaar de dikke berijpte stam. Die wordt jaarlijks drastisch ingekort en heeft vorig najaar hier voor de eerste keer gebloemd ,waarschijnlijk door het warmere nazeizoen dat we toen hadden. Gans de zomer buiten en nu sedert een tweetal weken in de veranda waar ik de vries net buiten hou !
Bedankt voor de informatie.Ik heb ook één staan en bijlange nog zo groot niet,maar ik heb hem al eens ingekort en staat nu in mijn serre en doet het heel goed!
Zou ook kunnen Simon, bloemen afwachten , die waarschijnlijk niet zullen komen .De planten zitten in krappe stenen potten en zullen in het voorjaar verhuizen naar grotere potten. Ondertussen heb ik ze water laten opzuigen want ze waren ver heen ! Ik meen te weten dat de A. ferox bloemen geeft vroeg op het jaar , jan.-feb. dat kan misschien de reden zijn waarom ze in onze contreien zo weinig in bloem gezien zijn.
Na wat zoeken en knabbelen op het gezochte begin ik meer en meer de mening van Simon te volgen , vooral het feit dat zowel boven- als onderzijde van het blad de stekels vertonen doet me in die richting kantelen.
dat de A. ferox bloemen geeft vroeg op het jaar , jan.-feb
Dat is met vele Aloë's het geval, voor de meesten is het nu "hun lente en weldra zomer". Ik heb momenteel een tiental A's die druk bezig zijn aan hun bloei. Idem dito voor een heel pak Crassula's en nog wat andere "zuidafrikaanders"....Blik maar eens terug in de topics van verleden jaar.
Wie zal het zeggen? Ik heb geen weet van enige echt gespecialiseerde literatuur over Aloë's...een soort Aloëboek met daarin ALLE al beschreven A's met kleurfoto en beschrijving....
Ik heb geen weet van enige echt gespecialiseerde literatuur over Aloë's...een soort Aloëboek met daarin ALLE al beschreven A's met kleurfoto en beschrijving Maar dat is er ondertussen wel hoor! Aloes The definitive guide uitgegeven door Kew Publishing. Maar zelfs met dat boek bij de hand blijft het lastig. Op grond van de kleur van de bladeren (grijs-groen) neig ik naar A marlothii.