Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Dat stekken is eigenlijk vanzelf gegaan. De vier stekjes hebben het gehaald en ook de moederplant doet het nog altijd.
Ik heb de stengeltopppen van +/- 12 cm afgesneden en die een dag op een schoteltje laten liggen. Daardoor sluit de wonde zich af en heb je minder kans op verrotting.
Ik heb kleine terracotta potjes (met drainage gat onderaan) gevuld met potgrond voor kamerplanten en die in een bak water gezet, tot de grond bovenaan vochtig werd. Dan de potjes uit het water gehaald en laten uitlekken. (Op die manier slorpt de terracotta het water niet weg uit de grond.)
Dan de stekjes erin en de potjes op een vensterbank op het noordwesten gezet (licht maar alleen in de late avond wat zon).
En dan af en toe nagekeken dat de grond niet te erg uitdroogde door het bovenste laagje (+/- 1 cm) van de grond weg te krabben en dan te voelen. Licht vochtig (denk: uitgewrongen dweil) is goed. Anders wat water bijgeven.