Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
He Birgit, ik heb een armanii, of het een 'avalanche' is, kweeniemeer.
Zag een pot staan in de Makro, enkele jaren geleden, meegenomen. Het altijd groene, glimmende blad verontrustende mij wat kwa vorstgevoeligheid.
Moest een smal muurtje naast mijn venster op de zuidkant beetje opfleuren. Doch eenmaal geplant, groeien dat ie deed. Slingerde zich naar de dakgoot en het muurtje werd snel te smal, en heb dan enkele scheuten aan de basis weggenomen, zodoende is er nu nog 1 stengel, juist gepast.
Nu vreesde ik er een beetje voor na deze strenge winter, doch...enkele te verwaarlozen bruine bladeren zie ik (zullen afvallen), de bloemknoppen zitten reeds klaar om open te barsten. De voet beschaduwdstaat achter een steen, doch onbeschermd in open grond.
Conclusie, nog geen spijt van gehad, het blad alleen al is de moeite.
bedankt voor de uitleg EN de foto.
Het blad van diegene die ik kocht is heel donkergroen, leerachtig van structuur en diep ingesneden (à la esdoorn) van blad.
Ik zou zo een foto nemen en doorsturen maar ik zit op ne mac en om 1 of andere reden lukt het me niet om foto's te integreren. Ik zal hier nog eens op moeten oefenen denk ik.
O ja, bij deze avalanche staan de bloemknoppen ook op barstens na open.
Clematis 'Avelanche' is een Nieuw Zeelandse soort die bij ons matig winterhard is en meestal geen bloemen meer geeft als je hem buiten overwintert maar wel als je hem bij ca. 5 graden in een lichte omgeving laat overwinteren.
De andere foto is de Clematis armandii die wel redelijk winterhard is, hebben bij mij het overleefd. Deze plant geeft heerlijk geurende witte bloemen in het voorjaar.