Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De eerste is inderdaad een Verbascum _ toorts dus, maar de tweede is helaas niet de gewenste Mariadistel, die heeft direct mooi gevlekte bladeren.
Ik verwacht ook dat de toorts volgend jaar zal boeien.
De eerste is inderdaad een Verbascum _ toorts
onlangs nog fotoke van genomen tijdens fietstochtje
( mss niet erg duidelijk )
[afbeelding verwijderd niet-https]
Toorts Bloeikleur geel Bloeimaand juli, augustus, september Bladkleur Grijs / zilver Hoogte 2 - 4 m Wintergroen Bladhoudend ...
foto internet [afbeelding verwijderd niet-https]
[afbeelding verwijderd niet-https]
De belangrijkste wilde soorten zijn: Verbascum blattaria of mottekruid, Verbascum densiflorum of stalkaars, Verbascum nigrum of zwarte toorts en Verbascum thapsus, de koningskaars.
( Het geslacht verbascum telt ca. 300 soorten )
de tweede is inderdaad geen mariadistel maar wel een gewone inlandse speerdistel, Cirsium vulgare. Het is een tweejarige plant. Aangezien het niet echt een sierplant is kan je hem misschien toch best verwijderen hoewel distels voor insekten wel veel aantrekkingskracht hebben (de bloemen dan toch!).
Die distel laat ik mooi staan. Het is er nu nog maar eentje en hij staat best leuk in de border. Vind het ook wel leuk dat in de wijde omtrek geen distel te vinden is en er dan opeens zo'n ding komt aanwaaien. En de bijen die op de tuin staan zullen het ook wel een leuk ding vinden. Hopelijk zaait'ie zich uit volgend jaar, dat zou wel een goeie zijn ivm het aanbod van stuifmeel en nectar waar onze bijen het zowiezo toch al moeilijk mee hebben.