Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
In de nieuwbrief van tuinadvies , die vandaag toekwam ,spreekt men van combinaiteteelt bij groenten.Sommige groenten zouden elkaar positief beïnvloeden en andere combinaties zouden echt negatieve gevolgen hebben voor de planten , door de stoffen die de planten afscheiden .Nu vraag ik me af , is dit ook van toepassing bij bloemen en andere tuinplanten ???Wie weet daar meer over, of kan een link aanduiden waar daar meer info over te vinden is ?
groetjes
Lily-Anne
Nou eigenlijk geloof ik daar niet in. maar je zou het uit kunnen proberen.
wel weet ik dat als je goudsbloemen tussen aardappelen zaait, dat je dan bepaalde soorten ongedierte kunt weren.
ik geloof er nog altijd in dat je je tuin goed moet blijven bemesten en de planten voorzien van voldoende water, dan heb je altijd een stralende tuin!.
Ik plant elk jaar stinkertjes, afrikaantjes (Tagetes), waar de tulpen gestaan hebben
omdat ik ze elk jaar terug hun eigen plekje wil geven en .... het lukt hier al 9 jaar dus het kan hé
En wat de luizen betreft die ben ik ook kwijt, heb nogal wat planten gezet die bijen en vlinders lokken dus weg luis suuuper toch.
Tagetes geeft bepaalde stoffen af die o.a. aaltjes wegjagen, maar die stoffen worden het sterkst afgegeven door bloeiende planten. Om effect te hebben zou je dus eerst bloeiende Tagetes moeten planten en dan pas je groenten.
Lavendel lokt vooral veel insecten en hun natuurlijke vijanden. Op die manier worden volgens mij ook de luizen op natuurlijke wijze verwijderd.
Ik hoorde ook een hele tijd geleden iets gelijkaardig over grote beukebomen - dat die bladeren een stof afscheiden die uiteindelijk op de grond onder de boom terecht komt en dat dit ook belet, dat er zaailingen van eigen of andere bomen onder de boom zouden opschieten die voor concurrentie kunnen zorgen
er is ook zo iets waarbij planten die aangevallen worden door insecten , ook een signaal naar de nabije planten kunnen uitzenden ,zodat die zich ook kunnen afweren tegen deze insecten - (dit is natuurlijk wat buiten het topic , want het gaat over de invloeden die planten op elkaar kunnen uitoefenen )
wie weet daar het fijne van of kan naar een link verwijzen waar ze hier meer uitleg over geven ?
ja Parodias, de natuur zit ongelooflijk fantastisch in elkaar , daarom is het ook zo boeiend om je erin te verdiepen
Lily-Anne
Reeds bij de vroegere indianen(inca's of azteken ik weet niet meer juist de welke) bestonden deze landbouwtechnieken . Een ervan noemt men "de drie zusters" .Men plant bonen ,mais en pompoenen door elkaar .De mais geeft steun aan de bonen,de bonen zorgen voor stikstof die ze uit de lucht halen en in de bodem brengen.De bladeren van de pompoen beschermen de bodem (en wortels) tegen uitdroging.