Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
3 vraagjes in een topic deze keer, dan loopt het forum niet zo snel vol
Om te beginnen heb ook ik een vraag over de pioenroos; vorig jaar heb ik een "Sarah Bernard" pioen geplant. Hij heeft toen jammer genoeg niet gebloeid, maar ik hoop dat ie dat dit jaar wel gaat doen. Nou heb ik voor mijn klimrozen een zogenaamd "bloeipakket" staan waar meststoffen en basaltmeel in zit, heeft het zin om dit ook bij een pioenroos te gooien? En omdat ik vorig jaar helemaal niets wist over pioenen (nog steeds niet eigenlijk, vandaar de vragen) heb ik hem misschien wel te diep geplant, hoe zou ik dit kunnen oplossen? Aangezien ze niet zo van verplanten houden...
Mijn derde vraag gaat over een clematis "Dr. Ruppel". Vorig jaar heb ik deze geplant, en na een periode heel goed uitgelopen te zijn, stierf hij ineens helemaal af. Omdat ik koppig ben, heb ik dit jaar een nieuwe gekocht, en deze op dezelfde plek gezet. Hij liep prima uit, maar het valt me nu op dat de blaadjes verkleuren naar heel licht groen/geel. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn? Hij staat vlak naast een andere, vroeger bloeiende clematis (Montana rubens geloof ik) en deze doet het juist uitstekend.
Een vaste plant pioen moet je niet te diep planten. De uitlopers moeten juist onder het oppervlakte. Een pioen kan na het verplanten wel eens een jaar niet bloeien.
Het geven van deze mest kan geen kwaad.
De Clematis heeft waarschijnlijk de beruchte verwelkingswziekte gehad.
De nieuwe Clematis moet je voldoende water en mest geven, een handje kieseriet(Magnesium) doet wonderen. De montana is een totaal andere soort en is in feite veel gemakkelijker dan de grootbloemigen.
Bedankt voor je antwoord hanninkj! Ik zal de pioen dit jaar eens aankijken. Hij loopt goed uit, dus wie weet staat hij toch niet te diep.
Nu snel op zoek naar kieseriet!
Beste hanninkj, bij deze wilde ik nogmaals bedanken voor je goede raad aangaande de clematis. Ik heb er inderdaad wat speciale "anti-verwelkings" mest bij gegooid en wat extra water gegeven en ik durf nu heel voorzichtig te zeggen dat het effect lijkt te hebben! De gele randen aan de blaadjes zijn al en stuk minder geworden en de plant lijkt goed uit te lopen! Dus nogmaals heel erg bedankt voor het advies!