menu
Tuinadvies
Geef dit een bloemetje 0

Hyacinth Beans

May

May

De laatste tijde hebben een paar tuinliefhebbers met mij zaden geruild ( van een aantal heb ik jullie zaden zoenzo mag ontvangen ), hiervan mijn dank.

Die die de chinese hyacinth beans zaden van mij gekregen heb, wil mischien iets meer weten over de groenten. Hier zijn ze:
Zaaien: binnen in potjes vanaf april of direct buiten vanaf mei. De plant heeft sterk steun nodig, eens zijn weg vindt, klimt die heel snel op. De plant bloeit redelijk laat, maar bloeit uitbundig met lange trots witte bloemen. Vorig jaar begon ik vanaf bijna einde augustus te oogsten tot begin november ( zacht weer vorig jaar ).
Qua smaak heeft hyacinth bean van zichzelf geen speciale of geen rare smaak ( gewoon prinses boontjes zijn wat zoete van smaak ), daarom maak ik ze klaar met toevogen van look, verse gember en soya saus. Ik vind ze wel heel lekker.

P.S: Ik heb 2 fotos van Hyacinth Beans, maar weet niet hoe het werkt om ze hier te plaatsen.
woensdag 21 maart 2007 - 08:21
May

May

Tania,

Bedankt voor de tip. Hier ga ik proberen:

[afbeelding verwijderd niet-https]'/>
[afbeelding verwijderd niet-https]'/>

May
woensdag 21 maart 2007 - 12:38
Tine

Tine

Wij noemen ze hier sugar beans ofwel suikerbonen. Het lijken dikke peultjes en zijn in een rorbakschotel heerlijk knapperig.

Tine.
woensdag 21 maart 2007 - 13:24
\n\n

Voeg een reactie toe

Log in of registreer om dit onderdeel te gebruiken
Terug naar boven icoon

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en geniet van €5 KORTING*!

*€5 korting op je volgende bestelling bij aankoop vanaf €50

Geboortedatum :

Ik geef toestemming me in te schrijven op de nieuwsbrief en ontvang graag een attentie op mijn verjaardag (Disclaimer en privacy).