Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ik heb een heel grote natuurlijke vijver waar waterschildpadden welkom zijn dus breng ze gerust als je er niet meer voor kan zorgen omdat ze bv te groot worden. Bij mij hebben ze een geweldige thuis in de natuur! Ik woon in Schilde bij Antwerpen. Stuur gerust een berichtje, groetjes, Ann
Waterschildpadden die in de natuur 'gedumpt' worden overleven onze winters en zorgen voor heel wat ecologische schade in vijvers, beken en kanalen. Zo eten ze larven van libellen, kikkerdril, salamanders, verminken ze zelfs grotere vissen én eten ze pasgeboren eendjes.
Als mensen er zelf geen blijf meer mee weten lijkt het me beter om de waterschildpad(den) binnen te brengen bij het Natuurhulpcentrum. (Meer info op diezelfde webpagina.)
Daar heb ik zeker aan gedacht. Het is niet zomaar dumpen in de natuur. Wij hebben een tuin van 6500 m² en daar zijn 2 heel grote vijvers, één daarvan is enkel voor de schildpadden en de andere is voor de vissen. Hier leven ze als god in Frankrijk in plaats van ergens zielig binnen in een bakje met wat water.....