Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Ooit heb ik vlierbessenstruik geplant in mijn volière... Leuk, de plant was als enige opgewassen tegen de scherpe snaveltjes en de honger van de gevleugelde bewoners.
Maar ondertussen heb ik geen volière meer en zit ik over de ganse tuin met een echte plaag van vlierbessenstruiken . Op alle plaatsen groeien kleine vlierbessenstruiken! Zelfs op het tuinpad.
Wie geeft mij de ultieme tip om van dit ONKRUID af te geraken?0038:
(Vertel mij aub niet dat ik alle kleine worteltjes met de hand moet verwijderen. : Ik heb dit al eens gedaan en nog geen twee weken later waren er opnieuw. )
Zelf los ik dergelijke probleemgroei op door ze idd handmatig uit te trekken en daarna met de spade de omgeving kapot te stekken om de wortels te venietigen, daarna al dat klein grut oprapen en wegdoen tijdens het omspitten. Drastische middelen zijn er ook natuurlijk maar dat is dan ten koste van Uw grond die dan jarenlang om zeep is, om dan nog niet te spreken van natuurvriendelijhkheid.
De overtollige vlier trek ik ook uit als de nieuwe boompjes in wording nog klein zijn. Eén vlierboom laat ik staan en snoei die om de twee jaar af. De takken die blijven staan zijn ongeveer 50 cm hoog. Daar komen dan nieuwe takken aan. Het eerste jaar gebruik ik dan de bloesem om vlierdrank van te maken. Het tweede jaar laat ik de bessen rijp worden en die zijn dan voor vliersiroop. In het najaar gaan al die takken eraf.
Uittrekken mooi en wel, maar als er 200 van die struiken staan van 5 meter hoogte, wens ik iedereen veel succes. Ik probeerde het als volgt: Kort zetten tot op bodem en dan stengels met GARLON bespuiten. Het resultaat zal ik later meedelen....
Wel dan zal je ze toch niet allemaal uitgedaan hebben.( De wortels)
En te lang gewacht want jonge vlierplantjes laten zich zeer makkelijk verwijderen,
en gif zou ik niet gebruiken,er zit al gif genoeg in de grond ,denk aan je kinderen en kleinkinderen, dat ook zij nog een goed en gezond leven kunnen leiden.
En ja waarom niet alles met de hand verwijderen, is een gezonde bezigheid en je spaart zo de natuur.
Tja Romatten dat hoort ook bij tuinieren hé.
Ik ben al 5 jaar bezig klimop uit te putten !!!!!
Toch komt hij telkens terug.
Dan nog een groot vlak bamboe ook niet simpel salle.
Stond in een bak en is er toch nog door geraakt.
Ge ziet alleen ben je niet !!!
Succes en hou er de moed maar in, eens win je toch !!!
Wij hebben nog altijd niet gewonnen, ongeveer 15 jaar geleden hebben wij een vlier aurea geplant en sindsdien trekken wij maar uit en maar uit....gisteren nog 10 kleine plantjes uitgetrokken, de vogels brengen ze verder.... merels bij overvloed maar ze zingen zo mooi dus....wij blijven uittrekken, de vlier aurea staat er nog en had weer vele bloemen en nu vruchten....dit jaar moeten we hem weer "kortwieken" maar bamboe is nog veel erger, komt er bij ons niet in....dat kun je niet tegenhouden, ik heb al meerdere avontuurtjes gehoord over bamboe....wij gaan net door met de vliertjes...nog een fijn edag toegewenst en veel plezier met deze toffe forum - Anny (Val)