Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Iemand een idee hoe schadelijk zwavelkopje is (of is het een andere zwam)?
Er staat een stevige bundel aan de voet van mijn kersenboom. Die bracht er dit jaar niets van terecht, ik dacht dat het door de vele luizen was. Maar waarschijnlijk speelt de infectie hem ook te parten...
Heb je de bodem opgehoogd rondom de boom? Ik zie geen wortelaanzetten? Het zou me niks verbazen moest de grond onder die boom het afgelopen jaar opgehoogd zijn.
Niet echt opgehoogd nee. Maar het zou kunnen dat de bodem daar een centimeterke hoger komen liggen is door al het schoffelen. Normaal hark ik alles egaal, maar omdat ik daar de wortels raak, blijf ik er weg met de schoffel maar maar komt er extra grond op door te harken? De boom heeft de vorige jaren alleszins nergens last van gehad.
Maar ik vraag me vooral af hoe dodelijk die zwammen zijn?
De zwam is niet dodelijk maar groeit op dood hout er zit dus vermoedelijk een rotte plek in de stam.
Weet je zeker dat het een zwavelkopje is zou het misschien ook een bundelzwam kunnen zijn?
Helaas, 't is wel degelijk zwavelkopje
Ze staan ook massaal op een aantal nabijstaande stronken van cypres (helaas ook geen dennenzwavelkop).
Misschien via de wortels overgeslagen? zal morgen nog eens kijken, maar de zwam groeit wel degelijk op de kersenstam dacht ik.
Ik bedenk mij wel dat bij de helft van mijn jonge fruitbomen de wortels weggeknaagd zijn door woelmuizen. Bij sommigen kon ik het boompje zo uit de grond tillen en zat het nergens nog vast: alle wortels waren weg. Misschien is de kers zo ook beschadigd geraakt en is er een deel aan het rotten geslaan.
Bovenste wortels zitten 2 cm onder de grond.