Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
ik heb een grote hulst staan, waarvan geknipt word om bloemschikmateriaal,
nu is mijn vraag, kan ik hulst stekken
of ben ik verplicht, of deze uitgraven en herplanten
of een nieuwe kopen?
Niet geschoten is altijd mis maar het stekken van hulst onder amateuromstandigheden heeft een zeer laag slagingspercentage. Ik vind het altijd weer opmerkelijk dat veel websites doen alsof het stekken van bepaalde planten een kwestie is van "stekken nemen - in de grond steken -- even wachten -- en voila de stekken zijn beworteld".
Als ik hier een wandeling maak zie ik overal hulst opkomen in het "bos" . Daar missen ze een plantje minder niet. Het bos is totaal verwaarloosd na ruim 25 jaar. Heel veel magere prikjes van bomen die een paar jaar terug ook nog zijn omgewaaid. Hadden ze allang wat ruimte moeten maken en nu heeft de natuur er voor gezorgd. Takkenziekte slaat ook al toe. en nu gaan ze er eindelijk iets aan doen. En wij mogen nog een verzoek indienen voor een extra pad.
proberen kan inderdaad nooit kwaad.
gewone hulst heb ik nog niet gestekt.
heb vorig jaar wel van mijn ilex crenata fastigiata die zelfs nog niet heel oud zijn.
ook geprobeerd en heb er daar een stuk of 25 levenden van over gehouden .
was wel een deel dood nu deze september heb ik er opnieuw gemaakt .
heb ze dit maal 2 maal per dag nat gesproeid en voorlopig is er nog maar een van dood.
verder staan ze gewoon in een onverwarmde propagator in zaai en stekgrond.
eerst in de schaduw uit de wind en vanaf half oktober staat de propagator in de serre .
Ik heb zelf meerdere hulststruiken in de tuin en zie overal jonge hulsten in de tuin. Zaailingen van de bessen van deze struiken, daar gezaaid door de vogels die dol zijn op de bessen. Heb je geen zaailingen in de tuin die je kunt uitgraven? Ik heb het nooit geprobeerd, maar de bessen zelf zaaien moet dan toch ook mogelijk zijn. Wellicht makkelijker dan stekken.
Carib ik heb een grote hulst en inderdaad een paar zaailingen aangetroffen de laatste jaren.
Ik koester ze want zo te zien groeit hulst heel traag.
Ik vraag me af als ze wat groter zijn ik die gerust kan verplanten want ze staan nu echt niet ideaal?
Als ze in eigen tuin staan is afleggen doorgaans een betere optie dan stekken. Duurt wel een tijd voor de nieuwe planten goed doorworteld zijn, maar de planten zijn dan ineens groot genoeg om direct in de tuin geplant te worden.
Stekken van hulst door de amateur heeft een zeer laag slagingspercentage. Bonte hulst is dan nog wat lastiger dan hulstsoorten met effen groen blad. Als je persé een bonte hulst wilt hebben dan kun je er m.i. beter een kopen. Begin met een kleine plant die ook echt in pot gekweekt is (en niet met een 'potgedrukt' exemplaar) omdat die beter 'aanslaan' (= doorgroeien na aanplanten).