Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
De foto's zijn niet de besten, maar het beestje was dan ook niet van het grootste dus niet zo simpel om makkelijk op foto te krijgen.
Er zijn geen specifieke kleuren, alleen die sobere bruine kleuren die je kan zien op zijn schild op de bovenste foto.
De bovenste foto ligt het beestje niet op zijn rug, maar staat het op zijn pootjes.
Behoort tot de familie van de wantsen denk ik .
Ze leven voornamelijk van de plantensappen van jonge scheuten.
Houtkevers behoren tot de familie van de boktor ,en zien er enigszins anders uit.
rodger
Echt duidelijk is de foto niet, maar zo op 't eerst zicht lijkt het een wants, maar of het aardwantsen, stofwantsen of eventueel nestwantsen zijn is moeilijk uit te maken.
Maar ik kan er ook naast zitten....
Volgens mij is dit een lapsnuitkever maar er zijn ook andere namen voor zoals de druivenkever enz.
Hij is wat de schade betreft te herkennen aan bladvraat je ziet allemaal happen uit de bladeren. De larven vreten de wortels van de planten af. Ze zijn eigenlijk niet goed te bestrijden en komt vaak voor in tuinen die aangelegd zijn doormiddel van planten uit containerpotten.
Zelf heb ik al eens aaltjes in de strijd gegooid om de larven uitteschakelen maar dit is een heel kostbare aangelegenheid en het heeft niet voldoende geholpen. Als je 's'nachts ineens met een felle lamp schijnt op de aangetaste plant dan vallen de volwassen kevers of op de grond of ze houden zich dood en zijn dan te vangen.
Als ik mijn fuchia's uit de winterberging haal spoel ik de planten altijd uit en dan heb ik vaak uitgekomen larven, de kever is dan nog spier wit. Ook tref ik de al grijs geworden kevers aan in de ruimte waar de planten overwinteren. De larven van deze kever heeft een donkere plek aan de kop en geen pootjes.
Bij mij hebben ze al een keer een druif die al jaren stond dood laten gaan doordat de wortels afgevreten waren.
Even googlen en je ziet goede foto's er van.
Tot nu toe hebben we gelukkig maar één exemplaar gevonden.
Onze vrees was eigenlijk dat het een beestje wat dat hout eet. We hadden het nl gevonden in de auto, net nadat we er houte balken mee hadden vervoerd om een valse muur te maken.
Uit deze reacties is het duidelijk dat onze vrees gelukkig ongegrond was.
Bedankt mensen!
Dit is heel duidelijk geen lapsnuitkever oftewel taxuskever, daar deze een hard schild hebben en een duidelijk zichtbaar snuitje. Op de foto zie je duidelijk vleugels en geen schild van een kever.
Foto's zijn een tikje onduidelijk maar zoals ik het nu kan zien lijkt het mij een grauwe veldwants.
Lijkt het hierop [afbeelding verwijderd niet-https]