Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
van sommige planten druipt het nectar er zomaar uit. Ik wilde weten of dat giftig is als de plant bekend staat als licht giftig tot giftig. Is er een mogelijkheid om dit te ten onderzoeken? Zo ja waar dan?
In principe kan de nectar van giftige planten inderdaad "giftig" zijn indien rechtstreeks geconsumeerd door de mens, maar voor zover ik weet gebeurt dat niet.
Planten produceren nectar om bestuivers aan te trekken. Bijen zijn één soort van bestuivers en die maken dan honing van deze nectar.
Ik ken verschillende imkers die me zeggen dat honing nooit giftig is en dat er ook geen giftige nectar voor bijen bestaat.
Bij een zoektocht op internet worden enkele planten genoemd die wel giftige honing zouden kunnen opleveren, maar dat is in Afrika.
Je kan de nectar natuurlijk opvangen en laten onderzoeken in een biologisch laboratorium, maar dat zal waarschijnlijk wel een aardige duit kosten.
Misschien ken je iemand die chemie of biologie volgt aan de universiteit en kan je die persoon eens aanspreken?
Het gaat weldegelijk over de nectar. Het komt uit de bloemen en niet van de bladeren of de stengels. Als je het opvangt en laat drogen is het net suiker.
Ik kan nu nog geen details geven over de plant maar hij is afkomstig uit de grote omgeving rondom de Himalaya en China.
Zo nieuwsgierig ik ben heb zelf al van de substantie geproefd ( meer keren zelfs) en heb er nog niets negatief aan overhouden. Het heeft een aparte maar aangename smaakt en is zeer zoet. Maar ik wil zekerheid naar de mogelijkheid te commercialiseren.
Intussen heb ik, op jou aanraden Marcel, contact opgenomen met een kennis aan de UA van Antwerpen. Zij ging navraag doen.
Ik hoop dat je het resultaat hier kan posten, zowel betreffende de plant, als de giftigheid.
Ik ben enorm geïnteresseerd in alles wat nuttige planten/insecten en hun "producten" betreft.