Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
hallo ik heb een huis gehuurd met een grote tuin ,maar blijkt dat er nu veel mollen zitten ,ik heb al vanalles geprobeerd om deze te verjagen maar zonder resultaat ik heb al mollenklemmen gebruikt,die slaan wel dicht maar er zit niks in.heb al met ajuinen en dergelijke geprobeert,ook al met een staaf die trillingen heeft ,jaja ze blijven 3 dagen weg dan zijn ze terug,en ik die droomde van deze zomer een mooie tuin te hebben voor de kids om te kunnen spelen,heeft er iemand een tip om mij te helpen want ben teneinde raad
groetjes
Eigenlijk helpt er niet veel. Opwachten en doodslaan (brrrr nare gedachten), klemmen zetten. Oplossingen die lang duren. U kunt ook het karwei beter aanpakken, maar is heel veel werk. U dient dan kippengaas op uw grasmat uit te zetten. Dus plat op de grond. u kunt daarover een laagje tuingrond doen. Laat het gras rustig door de tuingrond en het gaas heen groeien. Vindt u de laag tuingrond toch te dun, strooi dan nog wat tuingrond over het gras. Plekken die toch wat kaal ogen, kunt u weer bijzaaien.
Er bestaan vele fabetjes die niet zullen helpen, wegjagen geeft geen zin, ze komen na een tijdje gewoon weer terug om gangen onder je gazon te graven.
Nu is er een middel op de markt dat de dieren dood via een soort bommetje , de mol is helemaal verschroeit in de nek als hij tegen de voelen van het apparaatje duwt, dood in 1 seconde, geen lijden voor de mol en jij bent van hem af.
Ikzelf geloofde er eerst niet echt in maar wou het toch proberen. Met resultaat, in een 3 maanden tijd al 13 mollen gevangen/gedood met dit toestel.
Eradic ontmoller noemt het, je moet het wel goed kunnen plaatsen om efficient te zijn, maar alsje de hanleiding erbij leest zul je het al gauw snappen.
Ik heb zelfs onlangs gezien dat dit in de AVEVE te koop is.
Wat ik nu aan het proberen ben: kalkcyanamide. Type het maar eens in op het internet. Tot nu toe ben ik EN van de mollen verlost, EN mijn grond is voorzien van een gezonde dosis kalk en stikstof, dus meteen 2 vliegen in 1 klap
Ik heb het gekocht bij aveve (zak van 50 kilo dacht ik). Wel niet met de blote handen aanraken want het brand in.
Veel tips die helpen maar als ik een gazon zou willen voor mijn kinderen om op te spelen zou ik toch niet gerust zijn op het idee dat er of bommen in de grond zitten of zaken als kalkcyanamide. Dan toch maar liever geconfronteerd worden met een mol en zijn berg.
De plastic fles die je in de grond steekt geeft als de wind er over blaast zo'n geluid welke wij maar ook mollen niet aangenaam vinden maar haal je ze weg dan zijn ze weer terug. Althans zo is het mij uitgelegd.
Gaas over de grond met daarover heen gras werkt erg goed alleen weet ik niet of de kinderen dan nog kunnen spelen. Lijkt me wel als je de laag inderdaad wat dikker maakt. In feite heb je dan een goed alternatief, de mollen wonen ongestoord onder de mat en wij leven op de bovenverdieping (en de mollen maken hun in- en uitgang gewoon daar waar het plafond niet meer zo hard is).
Ik zou er niet voor kiezen om een mol dood te maken (mollen zijn net mensen) Kinderen kunnen ook op het gras spelen met een molshoop en mogelijk brengen de kinderen grotere schade toe aan het gazon dan een mol ooit zal kunnen.
naar t' schijnt zouden van die speelgoed windmolens ook helpen en die geven niet direct een ambetant geluid. Misschien vinden de kinderen het zelfs leuk.
Je zet ere gewoon eentje op elke molshoop in je tuin en voor je weet zit de mol enkel nog bij de buren.
Misschien word ik nu afgeschilderd als mollenbeul.
Ik koop zwavelpatronen. Vanaf het ogenblik dat ik één molshoop zie, patroon erin en mijn probleem is verholpen binnen de 5 minuten.
De patronen worden aangestoken, waarna het gas zich verspreidt in de gangen. Om er zeker van te zijn dat de mol ook echt wordt bereikt, leg je de patroon in een vers gegraven gang.
GANGEN NIET DICHTTRAPPEN, enkel het gat waar je de patroon ingelegd hebt zo snel mogelijk afdekken (ik gebruik een kartontje en dek dat snel af met zand van de molshoop).
NIET INADEMEN bij het ontsteken van de patroon.
De mol (en in het kweekseizoen de hele nest) wordt uitgerookt.
@cornelia. De kalkcyanamide trekt in de grond hoor lol, is een bioprodukt en daarenboven al generaties gebruikt in de groenten- en tuinteelt. Na 2 dagen is die verdwenen.
Je doet het op je gazon daags voordat men een paar dagen regen aankondigd, zodat het eenvoudig wordt opgenomen. Heb vooral geen bang voor de kinderen dus