Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Reeds maandenlang wroet er een mol op de zelfde plaats. Iedere morgen is er een nieuwe molshoop, waarschijnlijk heeft hij reeds een halve kruiwagen aarde naar boven gewroet. Wat kan ik hier aan doen ?
Twee dagenlang trommel spelen op je gazon zodat de mol naar de buren verhuist?
Wil je de mol echt weg hebben dan zul je hem/haar moeten vangen. Een paar klemmen zetten en de kans is groot dat je 'm te pakken krijgt. Als je zelf geen klemmen kunt zetten dan zul je moeten kijken of iemand in je omgeving dat kan. Desnoods kun je ook nog een beroep doen op een professionele mollenvanger maar hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden.
Huis- tuin- en keukenmiddeltjes werken bij de mol maar matig al zullen er altijd mensen zijn die beweren dat die goed werken.
Hier worden alle grasstukken jaarlijks eenmaal bemest met kalkcyaanamide
Dat zorgt er ook voor dat de mol niet opduikt in de graszode.
wel nog steeds in de plantenborders, maar daar mag ie dat.
Bedenk wel dat groene rakkers liever een dode mol in je klem zien steken... dan dat je hem wegjaagde met een middeltje dat totaal geen residu achterlaat in de grond.
Probeer aan de rand van de tuin de hoofdingang te vinden en zet hierin een klem.
Als je een mollenklem plaatst, gebruik dan handschoenen en een schepje.. Een mol ruikt de geur van mensen en dat schrikt de mol af.
Kalkcyanamide laat inderdaad geen residuen achter en zou best wel eens effectief kunnen zijn om mollen uit je tuin te houden. Veel diervriendelijker kan je het niet vinden want je moet immers de mol niet doden met een klem; kortom een mooie oplossing!
Toch is er een staartje aan dit verhaal: het middel doodt immers, zonder onderscheid, wel meteen alle bodemleven en werkt het ontstaan van resistente organismen in de hand.
Tevens is het spul giftig voor bijen en vogels.
Snelle oplossingen op korte termijn, hebben vaak grotere gevolgen op lange termijn. Het vraagt inzicht en wijsheid om je hiermee bezig te houden en je te informeren.