Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Voor een plantenbak die met de achterzijde en rechterzijde tegen respectievelijk een schuur en schutting wordt geplaatst heb ik voor de twee zichtzijden stone walling gebruikt. Aangezien de muurtjes t.p.v. achterzijde en rechterzijde niet zichtbaar zijn en de stone walling behoorlijk prijzig was, ben ik hiervoor op zoek naar een goedkope en eenvoudige steensoort. Mijns inziens is hout namelijk niet de beste keuze, vanwege rottingsgevaar.
Het liefst gebruik ik grotere blokken zoals kalkzandsteen, zodat het ook lekker snel legt. Echter, volgens mij is kalkzandsteen te poreus om buitenshuis te gebruiken.
Hebben jullie tips welk materiaal ik het beste hiervoor kan gebruiken?
Je zou die kalkzandsteen kunnen afwerken met tegellijm. Ik heb op deze manier een kleine trog gemaakt en die staat er intussen toch al een paar jaren.
Indien het geheel echter wat groter is, zou ik eerder gaan naar het mestelen met bijvoorbeel snelbouwbakstenen en deze vervolgens met bijvoorbeeld tegellijm o.i.d. afwerken.
Het klinkt gek, maar ik maakte hier een paar jaren geleden een kleine trog met Ytong-blokken. Deze zijn niet geschikt voor buiten, dus dit geeft een gelijkaardig probleem als met jouw materiaalkeuze.
De trog werd zowel verlijmd als afgewerkt met een flexibele tegellijm voor buiten.
Op deze wesite http://www.vrvforum.be/forum/index.php?topic=1195.0 vind je ook nog wat info. Overigens heb ik voor mijn bak wel RVS-schroeven gebruikt om de blokken aan elkaar te maken, maar geen primer. Helaas vind ik de website waar ik destijds het idee gepikt heb niet meteen meer terug ...
Ik heb geen idee of deze werkwijze voor de schaal van jouw project optimaal is, maar ik reik je het idee maar ter inspiratie. Tegellijm is niet om af werken, maar af en toe kan je materialen, mits out-of-the-box-denken, voor heel andere zaken gebruiken dan waar ze voor bedoeld waren hé!
Bedankt voor je uitgebreide toelichting. Een interessante manier van afwerken! De plantenbak waar het om gaat wordt 3 x 1 meter, dus wel iets groter dan jouw project volgens mij. Ik neem jouw tip mee, maar ik denk dat ik toch op zoek ga naar de goedkoopste stapelstenen om het gewenste resultaat te bereiken.