Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Hallo
Beste wensen voor 2016!
Mijn basilicum op de vensterbank zit ineens vol ongedierte en dus naar buiten gedaan. Ook een vlijtig liesje heeft het ineens begeven: bladeren drogen uit. Nu ontdek ik in de potgrond van een andere plant, kleine kruipende insecten: 1 tot 2 mm lang, 0.5 mm dik. Wat kan ik hieraan doen?
Ik heb al wat gegoogled, maar geen bevredigend antwoord gevonden.
Google eens op springstaarten. Basilicum en vlijtig liesje zijn beide gevoelig voor droge warme lucht en eigenlijk niet geschikt voor de huiskamer in de winter.
Springstaarten zijn het niet. Ik heb gegoogled. Toch bedankt voor de suggestie. Ik heb al meermaals planten moeten wegdoen, omwille van deze piepkleine dingetjes.
Overigens denk ik niet dat die de reden zijn dat het vlijtig liesje de geest heeft gegeven. Die plantensoort heeft de laatste jaren veel last van virussen en schimmels in de teelt en er zijn nog veel besmette exemplaren in de handel.
Als ze zo klein zijn kunnen het larven van fruitvliegjes zijn .
Deze zijn heel rap en verdwijnen bij aanraking van de pot snel in de grond.
Ze leven van planten resten en wortels.
Zet de planten een tijdje zo droog mogelijk en als dat niet helpt de planten er uit halen en verse grond geven.
het is aannemelijker dat het varenrouwmuggen zijn, hun larven wit half doorzichtig voeden zich met verterend plantenmateriaal en jonge wortels. fruitvliegen voeden zich natuurlijk met fruit.
Dit probleem heb ik gehad met de wormpjes van fruitvliegjes en wel zo erg dat ik mijn jonge zaailingen verloor. Ik heb een middel tegen wormen gebruikt en ik ben er gelukkig vanaf.
De fruitvliegjes leggen veel eieren en daardoor ook veel wormpjes.
Fruitvliegjes kunnen een echte plaag zijn. Als je een paar vleesetende plantjes (Drosera soorten)erbij zet, dan blijven ze daar aan plakken. Die plantjes zijn binnen prima te houden met afgekoeld gekookt water of regenwater.