Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Momenteel hebben we zo'n 12.000 tuinvrienden die hieraan deelnemen.
Heb je nog geen account?
Registreer je hier en maak deel uit van onze community.
Ons tuinforum is een plaats waar ideeën en inzichten over verschillende onderwerpen in verband met tuinieren uitgewisseld kunnen worden.
Heb je een tuinvraag, misschien is deze behandeld in het forum? of stel de vraag gerust aan onze tuinvrienden....
Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden.
Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Plaats hier jouw mooiste tuinfoto's en deel ze met onze tuinvrienden. Zij kunnen op hun beurt van jouw tuin meegenieten en op jouw foto's reageren.
Bij de Plantenherkenner kun je foto's toevoegen van planten die je niet kent.
Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.
Sinds een paar maanden heb ik een Calamondin citrusboompje in mijn serre staan.
Die doet het goed, groeit alleen een beetje onregelmatig dus heb ik een storend takje weggesnoeid. Mijn vraag is of ik de frisse blaadjes ook kan gebruiken als smaakmaker in een stoofpot. Met andere woorden, zijn de blaadjes eetbaar?
Zou ik voorlopig niet in het eten doen. Deze plant is op de kwekerij ongetwijfeld met allerlei chemische middelen bespoten en je weet niet hoeveel daarvan nog in de plant zit. Niet voor niets staat tegenwoordig op de meeste plantenlabels: "niet geschikt voor consumptie".
Overigens heb ik de indruk, kan me natuurlijk vergissen, dat de plant te donker staat.